Eesti parimad õpilasfirmad selguvad peatselt

Peagi valitakse taas aasta parim mini- ja õpilasfirma! Kas sel aastal võidutsevad aksessuaarid, disaintooted, söögid või hoopis mõni teenus? Mõlema võistluse võitjaid on veel vara ennustada, sest võistlusteni on veel veidi aega. Küll aga võib mõlema finaalvõistluse kuupäevad omale kalendrisse märkida!

6. mail toimub võistlus “Eesti parim minfirima 2021”, kuhu on oodatud osalema 2020/21 õppeaastal registreeritud põhikoolide 7.-9. klasside õpilaste loodud minifirmad. Aasta parima minifirma valitakse ka sel aastal veebi vahendusel. Minifirmade finaalvõistlus koosneb kolmest osast.

  1. Minifirma tegevusaruannete põhjal valitakse välja finalistid ning finaalvõistlusel on hea tegevusaruanne üheks teguriks, mille põhjal valitakse parimatest parimad.
  2. Vestlus žüriiga toimub 6. mail veebis, kus žürii uurib ja puurib minifirma toodet ja tegevust iga nurga alt. Vestlusvoorust ei toimu ülekannet.
  3. Esinemisi kutsume vaatama nii minifirmade fänne kui ka lapsevanemaid. 6. mail kanname Zoomi vahendusel üle kõigi finalistide esinemised, mille käigus tutvustavad noored ettevõtjad oma ideed ja toimetamisi.

Võistlus kulmineerub online-galaga, kus kuulutame välja selle aasta kõige tublimad minifirmad! Gala on avatud kõigile huvilistele ja sõpradele.

Võistluse “Eesti parim minfirma 2021” võistluse reeglid on leitavad SIIT.

Võistlus “Eesti parim õpilasfirma 2021” toimub 20.-21. mail. Võistlus toimub peaaegu sellisel kujul nagu korraldajad unistanud on – pealtvaatajate jaoks jääb üritus küll suletuks, kuid õpilasfirmad saavad astuda võistlustulle Tallinnas asuvas Kultuurikatlas. Õpilasfirmade võistlusele oodatakse kandideerima kõiki sel õppeaastal tegutsenud gümnaasiumi ja kutsekoolide õpilasi, kelle õpilasfirma on registreeritud JA Eestis. Parim õpilasfirma valitakse nelja vooru tulemusena.

  1. Õpilasfirma tegevusaruande ja pearaamatu põhjal valitakse välja 24 finalisti, keda ootab ees järgmine voor.
  2. Vestlusvoor žüriiga toimub sel korral varem. 10. mail paneb žürii õpilasfirmade ja nende ideede tugevuse proovile Zoomis ning just need 15 minutit viivad 12 õpilasfirma superfinaali. Vestlusvoor on kinnine ning sellest ülekannet ei toimu.
  3. Stendivoorus osalevad 20. mail 12 superfinalisti ning seal pannakse proovile oma müügioskused. Otsuse selle kohta kas saame muuta stendivooru ka külastajatele avatuks, võtame vastu maikuus. Kindlasti toimub sellest voorust põnev ülekanne, millele on võimalik ka kodudest kaasa elada.
  4. Lavaesinemised toimuvad 21. mail Kultuurikatlas. Žürii hindab esinemise ajal äriidee igat tahku. Lavaesinemisi kanname üle ka otseülekande vahendusel.

21. mail oodatakse lisaks lavaesinemistele, osa saama veebi vahendusel ka finaalvõistluse galast. Auhindade galal tunnustatakse eriauhindadega silmapaistvalt tublisid õpilasfirmasid, kuulutatakse välja JA aasta tegijad ning tehakse teatavaks ka selle aasta õpilasfirmade võistluse esikolmiku.

Õpilasfirmade võistluse raames on ka publikul võimalik sõna sekka öelda. Alates 10. maist on avatud JA Eesti Facebookis hääletuskeskkond, kus saad anda hääle oma lemmikule ning ehk tunnustame just teda rahva lemmiku tiitliga.

Võistluse “Eesti parim õpilasfirma 2021” võistluse reeglid on leitavad SIIT.

Seotud uudised

Varsti selguvad aasta parimad õpilasfirmad

2. April 2019

Juba sel kevadel valitakse aasta parim minifirma, kutseõppe õpilasfirma ja õpilasfirma! Võistlused toimuvad aprillis ja mais. 11.aprillil toimub võistlus “Eesti parim minifirma 2019”. Võistlus toimub SEB Innovatsioonikeskuses Tallinnas ning huvilistel…

Kes kroonitakse Eesti parimateks õpilasfirmaks ja minifirmaks?

1. March 2021

Igal kevadel valitakse välja Eesti parim õpilasfirma ja parim minifirma – nii ka sel aastal. Võistlus “Eesti parim minifirma 2021” toimub 6. mail Eesti Töötukassa Karjäärikeskuses Tallinnas. Võistlusele saavad kandideerida sellel…

Selgusid aasta parimad õpilasfirmad!

4. May 2020

29. aprillil valiti juba 25ndat korda Eesti parimat õpilasfirmat, milleks pingelise veebivõistluse vahendusel osutus Tallinna 21. Kooli gümnasistide innovaatiline ettevõte EHA, mis valmistab puidust juhtmevabu laualampe. Läbimõeldud toote…