Kujutlusvõime kasvulava

Nukuteatrimuuseum sündis teatrinukkude väljapanekuna, kuid on aastate jooksul kasvanud laiemalt nukuteatrikunsti tutvustavaks keskuseks. Igas vanuses inimeste kujutlusvõimet aitab kasvatada muuseumi pakutav nukumõtlemise meetod.

Hoolimata ajutisest pausist saab ka märtsis korraldada enesearendamis- või pereüritusi meie virtuaalsetel kohtumistel, hakata virtuaaldetektiiviks või kohtuda erinevate teatriametitega.

Virtuaaldetektiivina Nukuteatrimuuseumis
Pereüritus, kus igas vanuses osalejad saavad panna proovile enda nutikuse. Detektiivide ülesanne on virtuaalsel rännakul Nukuteatrimuuseumis koguda vajalikke vihjeid ning teha saadud informatsiooni põhjal järeldused, et ülesande vastus leida. Mängu käigus õpitakse vahet tegema erinevat liiki teatrinukkudel, kelle suurused ja vanused võivad olla väga erinevad. 

Mäng on algselt mõeldud algklasside õpilastele, kuid sobib hästi virtuaalse ettevõtmisena peredele, kus saavad osaleda töötajad koos lastega. Küsi pakkumist Nukuteatrimuuseumist: muuseum@eestinoorsooteater.ee

Virtuaalkohtumine teatritöötajaga
Põnevas teatrimaailmas töötavatel inimestel on üpris erilised ja haruldased ametid, millest oleks ehk midagi üle võtta ka mõnel teisel organisatsioonil või ettevõttel?  Teatrikuul on võimalik tutvuda selliste Eesti Noorsooteatris töötavate inimestega, kes tavaliselt publiku ette ei satu – näiteks lavastust ette valmistavad töötajad nagu nukumeister ja dekoraator ning etendust teenindavad töötajad nagu helitehnik ja grimeerija. Kohtumine toimub virtuaalselt ning kestab 45 minutit. Küsi täpsemat infot Nukuteatrimuuseumist: muuseum@eestinoorsooteater.ee.

Teatrihariduse päev Eesti Noorsooteatris
Eesti Noorsooteatri Teatrihariduse päev toimus 3. veebruaril ning veebiülekannet saab tänu Elisa Stage teenusele tasuta järelvaadata.

Päev käsitles põhiteemana teatri ja loova mõtlemise rolli noore inimese vaimses arengus ja tutvustati kevadpoolaasta uuslavastusi. Vaatamissoovitus kõigile noortega töötavatele inimestele ja muidugi noortele endale.

Seotud uudised

Mait Palts: kool ja ettevõtja koos

18. January 2016

Kelle ülesanne on tagada, et noortel tekiks töömaailmast adekvaatne pilt? Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts kirjutab tänases Postimehes, kuidas võiksid koolid ettevõtjatega koostööd teha. Me räägime palju sellest,…

Ida-Viru koolilapsed vallutasid neljaks kuuks kohalikud ettevõtted

26. February 2018

10 kooli, 54 ettevõtjat, 245 ettevõtlusteadmistest pakatavat noort – selline on Ida-Viru koolide ja ettevõtete koostööprojektis „Üks päev ettevõtjana“ tulemus numbrites. Boonusena veel noorte ettevõtjate omandatud oskused valmistada…

Peame astuma pikemaid samme, et noori tulevikuks ette valmistada

28. February 2020

Kas ettevõtlikud õpilased on õnnelikumad? Kuidas on ettevõtlusõpe seotud PISA-ga? Õpetajate Lehe vestlusringis osalesid Eesti koolijuhtide ühenduse esimees, Tartu erakooli nõukogu esimees Urmo Uiboleht, Mooste mõisakooli direktor Ave Kikas, Luua…