Tallinnas arendatakse haridusasutuste ja kogukonna koostööd

Tallinna Haridusameti eestvedamisel löövad mitmed Tallinna koolid, lasteaiad ja noortekeskused kaasa rahvusvahelises projektis, millega soovitakse ellu viia haridusuuendusi ning haridusasutuste ja kogukonna koostöös edendada noorte ettevõtlikkust.

Projekti rahvusvaheline kohtumine Viladecansis

Projektis „On Board“ osalevad lisaks Tallinnale veel: Viladecans (Hispaania, juhtpartner), Nantes (Prantsusmaa), Poznan (Poola), Albergaria a Velha (Portugal), Halmstad (Rootsi). Osalevad linnad jagavad omavahel juba toimivaid haridusasutuste ja kogukonna koostöö häid praktikaid, mida ka teised linnad saaksid kasutusele võtta. Seejuures on teistest eraldi esile tõstetud ja heaks eeskujuks seatud Viladecans’i haridusuuenduse koostöövõrgustik (Educational Innovation Network – EIN). Viladecans´i EIN edendab innovatsiooni ja loovust haridusasutustes digiõppe projektide, õpilaste ettevõtlikkuse arendamise ning koostöö kaudu haridusasutuste, ettevõtete, perede ja teiste kogukonna liikmete vahel.

Linna juhtpõhimõtteks on: “Evryone can contribute in the learning process” (igaüks võib õppeprotsessi panustada). See tähendab, et laste haridus pole mitte ainult lasteaia, kooli ja lastevanemate asi, vaid oma panuse saavad anda kõik. Projekti “On Board” käigus analüüsitakse Viladecans’i hea praktika kogemust ning püütakse sarnane koostöövõrgustik luua ka Tallinnas.

Tallinna töörühma noored koostöövõrgustikku planeerimas

Tallinnas on tegu pilootprojektiga, mille töörühma on kaasatud kolme linnaosa koolid, lasteaiad ja noortekeskused.  Töörühma kuuluvad Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium, Lasteaed Karikakar, Pelguranna Lasteaed, Tallinna Kunstigümnaasium, Ehte Humanitaargümnaasium, Tallinna Kadaka Lasteaed, Tallinna Õismäe Vene Lütseum, Kelmiküla Lasteaed, Tallinna Kopli Ametikool ning Mustamäe, Haabersti ja Põhja- Tallinna Noortekeskused. Kaasatud on ka mitu linnaametit, Eesti Kaubandus- Tööstoskoda jt partnereid. Projekt kestab kuni 2020 aasta lõpuni.

Projekt on osa URBACT programmist, mille eesmärk on toetada säästvat lõimitud linnaarengut Euroopa linnades ja linnapiirkondades. Programm pakub rahalist toetust võrgustike loomiseks, mis võimaldavad jagada teadmisi ning mõelda läbi, kuidas ühes kohas järeleproovitud väärtuslikke kogemusi saaks rakendada mujal.

Seotud uudised

Ettevõtlike koolide parimad edulood on selgunud

31. October 2018

Ettevõtliku kooli korraldatud Haridusfestivalil 2018 tunnustati maakondade parimaid koolide õppeprojekte ning tervitati 28 uut õppeasutust, kes on oma süsteemse tööga pälvinud kvaliteedimärgi „Ettevõtlik kool“. Ida-Viru Ettevõtluskeskuse juhatuse liige…

Ettevõtlusõppe programm toetab koostööd

27. April 2016

Ettevõtlikkuse arendamise vajadus ja ettevõtlusõpe on viimasel ajal saanud mitmesugustel foorumitel ja ajakirjanduses järjest rohkem tähelepanu. Küsisime programmi sisutegevustega seotud õppejõududelt: Mis on just selle ettevõtlusõppe programmi tugevused?…

Eesti Kaubandus-Tööstuskojas toimus 14. märtsil noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ algatamisele pühendatud üritus, mille raames ettevõtmise asutajad arutlesid unistuste elluviimise, ettevõtlikkuse ning noorte toetamise teemadel

15. March 2012

Vestlusringi järel allkirjastasid „Unistused ellu!“ asutamistahvli majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning „Unistused ellu!“ võrgustiku asutajad Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink,…