Aasta kooli tiitli pälvis Viljandi Gümnaasium

Aasta kool 2019 on Viljandi Gümnaasium, mille kandidatuur kogus žürii ja rahvahääletuse ühistulemusel kõige enam punkte. Viljandi Gümnaasiumile järgnesid Võru Gümnaasium ja Elva Gümnaasium.

Võidukarika üleandmisel tunnustas haridus- ja teadusminister Mailis Reps kõiki koole, kes konkursist osa võtsid. „Sellel konkursil on tähelepanuväärne just õpilaste initsiatiiv oma kooli esile tõstmisel,“ kommenteeris minister. „Õppida ja õpetada on hea siis, kui tuntakse, et kõik töötavad ühise eesmärgi nimel, kui õpetajad ja õpilased seisavad üksteise ja oma kooli eest. On hea meel näha, et Aasta Koolis see just niimoodi on.“

„Riigieksamite tulemuste edetabelid ei kajasta kõige olulisemat– seda, kui õnnelikud on inimesed ühes või teises koolis, aga just koolirõõm on see, mida vajame rohkem,“ lisas Reps.

Viljandi Gümnaasiumi koolijuhi Ülle Matsini sõnul tuli konkursi tiitel kooliperele toreda üllatusena, kuna tegemist on noore kooliga, kel vilistlasi on alles kuue aasta jagu. “Oleme hästi kokkuhoidev koolipere ning rõõm ja tänutunne tiitli üle on kõigil hästi suur. Eriti suurt rõõmu tunneme just õpilaste üle, kuna osalemise mõte ja teostus tuli just neilt. Oleme kõik aastad teinud tööd kogu südamest. Õpilased on kogu südamest oma ideid ellu viinud, õpetajad on kogu südamest oma õpilasi toetanud ja selle kõige summa on lisaks õppimisele suur hulk põnevaid ja lahedaid tegevusi kogu kooliaasta vältel. Maja on täis tantsu, muusikat ja teatrit,” kirjeldas värske aasta kooli direktor emotsioone ja lisas, et see tunnustus on pikk pai õpilastele, õpilasesindusele ja kogu kooliperele.

Kokku osales „Aasta kool 2019“ konkursil tänavu 54 kooli, kelle hulgast žürii valis 10 finalisti. Lõplik tulemus kujunes žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Esikümnesse jõudis lisaks esikolmikule veel Neeme Kool, Tallinna Järveotsa Gümnaasium, Järveküla Kool, Kiili Gümnaasium, Tallinna Kunstigümnaasium, Põlva Gümnaasium ja Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium. Nädal aega kestnud hääletusel osales ETV portaali Novaator kaudu üle 10 000 inimese.

Konkursi “Aasta kool 2019” žüriisse kuulusid möödunud aastal konkursi võitnud Tallinna 32. Keskkooli abiturient jamuusik Inger Fridolin, Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Marcus Ehasoo, Aivi Jürgenson Haridus- ja Teadusministeeriumist, Silvia Uus SA Innovest ja Urmas Vaino ETVst

“Aasta kool” on üks kolmeteistkümnest kategooriast Aasta Õpetaja konkursil „Eestimaa õpib ja tänab“, et väärtustada lisaks üksikisikutele ka koole tervikuna. Loovkonkursi eesmärk on näidata kooli inspireerivas ja lõbusas võtmes – kool ei ole lihtsalt õppeasutus, vaid laste ja noorte kohtumispaik, kus lisaks õppetööle saab sisukalt ja toredalt aega veeta ning koostöös ja üksteist toetades ühiselt tegutseda.

Konkurssi korraldavad SA Innove, Haridus- ja Teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Seotud uudised

Ettevõtlike koolide parimad edulood on selgunud

31. October 2018

Ettevõtliku kooli korraldatud Haridusfestivalil 2018 tunnustati maakondade parimaid koolide õppeprojekte ning tervitati 28 uut õppeasutust, kes on oma süsteemse tööga pälvinud kvaliteedimärgi „Ettevõtlik kool“. Ida-Viru Ettevõtluskeskuse juhatuse liige…

Selgusid Edu ja Tegu tunnustuskonkursi võitjad

30. November 2018

Edu ja Tegu tunnustuskonkursil kuulutati eelmisel nädalal välja välja ettevõtlusõppe parimad, aasta ettevõtlusõppe edendaja tiitli pälvis Põlva Gümnaasium. Aasta ettevõtlikuks õpetajaks valiti Elbe Metsatalu, aasta õppuriks Tallinna 21.…