„Aasta kool 2019“ tiitlile kandideerib 54 kooli

18. aprillil lõppes kandideerimine konkursile „Aasta kool 2019“. Oma tutvustused saatis 54 kooli üle Eesti.

„Meil on hea meel, et juba teist aastat tunnevad sedavõrd paljud koolid konkursi vastu huvi,“ ütles Innove õpetajaameti mainekujunduse peaspetsialist Silvia Uus. „Näeme, et projekt on omavahel liitnud terve koolipere: juhtkonna, õpetajad, tugipersonali ja õpilased,“ selgitas Uus. „Meeskonnatöö on projektis võtmetähtsustega ja eriliselt rõõmustab, et eestvedajateks on suures osas just õpilased, kellel on soov näidata, kui põnev on tänapäeva koolielu.“

„Aasta kool 2019“ kümme finalisti valib žürii, kuhu kuuluvad lisaks Innove ning Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajatele ETV saatejuht Urmas Vaino, Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Marcus Ehasoo ning laulja ja laulukirjutaja Inger, kes on ka eelmise aasta võitjakooli, 32. Keskkooli abiturient.

6. maist tutvustatakse finaliste ETV2 noortesaates „Nova“. Alates 20. maist on projektid tutvustamisel ETV hommikusaates „Terevisioon“, mil oma lemmikule saab hääli hakata andma ka rahvas. Võitjakool selgub žürii hinnete ja rahva häälte ühistulemusena. Võitjakool avalikustatakse 31. mai „Terevisiooni“ otsesaates. I, II ja III koha saanud koolide esindajad kutsutakse Aasta Õpetaja galale.

„Aasta kool“ on koolidevaheline konkurss, mille eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes – kohana, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetöö väliselt, hinnatakse koostööd ning valitsevad üksteist toetavad suhted.

Konkurssi korraldavad SA Innove, Haridus- ja Teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Seotud uudised

Esita oma kandidaat Aasta Ettevõtlusõpetaja tiitlile!

30. April 2013

Aasta Ettevõtlusõpetaja 2013 Junior Achievement Eesti koos Swedbankiga kutsub õpilasi, õpetajaid, koolijuhte, lapsevanemaid ja kõiki teisi ettevõtlusõppe huvilisi üles esitama oma kandidaati Aasta Ettevõtlusõpetaja tiitlile! Aasta Ettevõtlusõpetaja 2013…