“Rakett 69” 9. hooaeg ootab pardale

Pisut vähem kui kuu on noortel aega kandideerida ETV teadusvõistlusele “Rakett 69” mille peaauhinnaks 10 000 € teadusstipendium. Eelvooru läbinutel tuleb oma kiirust näidata teadustakistusrajal, kust 15 nutikamat noort pääsevad põhivõistlusele ehk üheksandat hooaega alustavasse teadust populariseerivasse telesaatesse.

Uuel hooajal on kaasatud veel enam Eesti tehnoloogiaettevõtteid ja teadusasutusi. Nii näiteks on sellest hooajast alustatud koostööd Eesti Energiaga ning lisaks Tartu Ülikoolile ja Tallinna Tehnikaülikoolile on partneriks ka Tallinna Ülikool.

Teadusvõistlus „Rakett 69“ on oluline hüppelaud ja võimaluste pakkuja noortele, kes soovivad oma unistuste suunas kiiremini edasi liikuda. Saatesarja oodatakse 15-24 aastaseid teadushuvilisi noori. Peaauhinna ehk 10 000-eurose stipendiumi paneb välja Eesti Teadusagentuur. Lisaks võimaldavad Eesti kõrgkoolid (st. TTÜ, TÜ, TLÜ) teadusvõistluse kolmele parimale õppimapääsu sisseastumiseksamiteta.

Saatesari alustab 2019. aasta jaanuarist ETVs. Kandideerimisavaldusi saab esitada 20. oktoobrini SIIN.

Saadet rahastab Euroopa Regionaalfond SA Eesti Teadusagentuur programmi TeaMe+ kaudu. Programmi üheks eesmärgiks on noorte uudishimu ergutamine ja suunamine teadmiste omandamisel ja väärtustamisel. Saadet toodab videoproduktsioonifirma Vesilind OÜ.

 

Seotud uudised

Ajujahi alanud hooaeg ootab ettevõtlikke ideid

16. September 2014

Alanud on äriideede konkursi Ajujaht uus hooaeg, mille võitjaid ootab 2015. aasta kevadel 50 000-eurone auhinnafond. EAS korraldab Ajujahti Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, konkursi partner on SEB. EASi juhatuse…

ENTRUMi ÖÖsessioonil salvestati telesõud Rakett 69

28. January 2015

Tänavu Virumaal tegutsev Eesti Energia noorteprogramm ENTRUM tõi 24.-25. jaanuaril Jõhvi Kontserdimajas kokku sajad ettevõtlikud ja teadushimulised Ida- ja Lääne-Virumaa noored. Aset leidis ENTRUMi ÖÖsessioon, kus jätkati võistlust…