Eesti parimad noored meistrid on selgunud!

4.-5. mail toimunud kutsehariduse suursündmusel Noor Meister 2017 selgusid Eesti parimad noored meistrid. Kahepäevastel kutsemeistrivõistlustel osales ligi 400 riigi parimat kutseõppurit 31 erialal. Suursündmust külastas hinnanguliselt 10 000 inimest.

SA Innove hariduse agentuuri juhataja Tanel Oppi sõnutsi oli tänavune, seitsmendat korda toimunud Noor Meister õnnestunud. „Sellist sündmust on kutseharidusele ja Eesti noortele väga vaja. Noor Meister annab nii erialavaliku ees seisvale noorele kui ka tema suunajale hea ülevaate kutseõppevõimalustest ja väljavaadetest, veendumaks, et kutsehariduses on, mida valida. Kutsemeistrivõistlused said eile uhke punkti parimate noorte meistrite autasustamisega. Kutseharidus ning oskused ja teadmised, mis aitavad kiirelt muutuvas maailmas kohaneda ja oma tööd edukalt teha, on aga fookuses kogu oskuste aasta jooksul,“ lisas Oppi.

Noor Meister 2017 kutsemeistrivõistlustel hinnati võistlejate kiirust, täpsust ja omandatud teadmiste oskuslikku kasutamist. Parimaid noori mesitreid tunnustati 31 erialal: aednik, ehituspuusepp, ehitusviimistleja, elektrik, elektroonik, florist, graafiline disainer, hooldustöötaja, IT-spetsialist, juuksur, keevitaja, keskkonnatehnika lukksepp, kondiiter, logistik, maastikuehitaja, majutusteenindaja, mehhatroonik, mööblitisler, müügikorraldaja, müüja-klienditeenindaja, müürsepp, pagar, plaatija, puhastusteenindaja, raamatupidaja, rätsep, restoraniteenindaja, sekretär, vastuvõtuadministraator, veebidisainer- ja arendaja ning ärinduse spetsialist.

Lisaks kutsemeistrivõistlustele oli võimalik kutseharidusmessil tutvuda 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli kutseõppevõimalustega ning osa võtta praktilistest töötubadest, alustades autondusest ja lõpetades küberturve ja metsandusega. Laval esinesid Tallinna Balletikooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Tööstushariduskeskuse õpilased. Peaesineja oli Karl-Erik Taukar Band.

Tutvu võitjatega SIIT

Seotud uudised

Eesti noored näitasid Euroopa kutsemeistrivõistlustel parimaid oskusi

5. January 2017

1.-3. detsembrini toimusid Göteborgis Rootsis Euroopa noorte kutsemeistrivõistlused EuroSkills 2016. Tallinna Polütehnikumi õpilast, Hendry Sadrakut tunnustati veebiarenduses pronksmedaliga ning ka Eesti parima võistleja medaliga. Lisaks tõid eestlased koju…

Noor Meister meelitas kohale üle 8000 külastaja

10. March 2014

Kutsehariduse aasta tippsündmus Noor Meister tõi Eesti Näituste messikeskusesse üle 8000 külastaja, kes said jälgida pea 350 kutseõppuri mõõduvõttu. Külastajate ja võistlejate arvu suurenemine igal aastal näitab, et…

Selgunud on Eesti õpilasfirmade laada parimad!

20. February 2015

Iga-aastane Junior Achievementi Eesti korraldatud Eesti õpilasfirmade laat tõi seekord Kristiine ja Rocca al Mare keskustesse kokku 160 õpilasfirmat Eestist, Türgist, Gruusiast, Lätist ja Rootsist. Seekordne laat oli…