Eesti parim õpilasfirma selgub juba 4. mail

4. mail valitakse SEB panga peamaja vastavatud innovatsioonikeskuses Eesti parim õpilasfirma 2017, kes sõidab juulikuus Eestit esindama sel korral Brüsselis toimuvale Euroopa õpilasfirmade võistlusele. Nädala pärast toimuval suurüritusel astuvad võistlustulle 21 riigi parimat õpilasfirmat. Ühtlasi tähistab JA Eesti võistlusega 25 aasta möödumist ettevõtlushariduse õpetamise algusest Eestis. 

Võistluspäeval 4. mail tutvustavad õpilasfirmad ennast ja oma tegevust laval 4-minutlise presentatsiooniga, läbivad žürii ristküsitluse ja näitavad oma müügioskusi ülespandud müügistendi juures. Võistlejaid hindab Eesti tippettevõtjatest ja äriinimestest žürii. Tegus päev kulmineerub JA Eesti veeradsajandi juubeli piduliku galaga, mille lõpus kuulutatakse välja Eesti parim õpilasfirma 2017. Kogu võistluspäevast teeb otseülekande Delfi TV.

Eesti parima õpilasfirma tiitlile võistlema hakkavad firmad valiti välja žüriile esitatud aruannete põhjal. Nende hulgas on näiteks biojäätmeid lagundava sisekomposteri turule toonud õpilasfirma Festera, tervislikku kookosõli baasil valmistatud popcorni tootev õpilasfirma Cocopop, magnetiliste rätikutega paljude inimesteni jõudnud õpilasfirma Touel, stiilseid puidust disainlampe tootev ÕF Lämp, opilasfirma24.ee-s teiste õpilasfirmade tooteid müüv ÕF Jepriis, Eesti naiskunstnike teoseid edasimüüv õpilasfirma Crufty ja paljud teised geniaalseid tooteid ja teenuseid pakkuvaid õpilasfirmad. Kõikide finalistidega on võimalik tutvuda rahva lemmiku valmise hääletusplatvormil SIIN.

SEB panga peamajas on kõikidel huvilistel võimalus võistluse finalistidega tutvuda võistluse stendivoorus kell 13.00 – 15.15 kui õpilasfirmad demonstreerivad oma müügioskust laiemale publikule panga müügisaalis. Eesti parim õpilasfirma kuulutatakse välja orienteeruvalt kell 17.30. Lisaks sellele kuulutab JA Eesti välja aasta ettevõtlusõpetaja ja ettevõtlusmentori, valitakse möödunud aasta vägevaim vilistlane ning pikaajalise panuse eest JA Eesti õpilasfirma programmi pälvib üks programmi õpetajatest elutööpreemia aastate õpetaja tiitli näol.
„25 aastat tagasi pani toonase nimega Junior Achievementi Arengufond aluse majandus- ja ettevõtlusharidusele Eestis,“ sõnas JA Eesti direktor Epp Vodja. „See oli keeruline ja omamoodi huvitav aeg, kui me 1992. aastal alustasime. Majandusharidusest ei tahtnud veel eriti keegi rääkida ja sõna ettevõtlusharidus ei olnud siis vist veel isegi eesti keeles olemas. Oma veerandsajandi juubeliks 25 aastat hiljem oleme kasvanud pea igasse piirkonda terves riigis. Sel aastal on registreeritud üle 320 õpilasfirma. Usun, et saame võistluselt endale väärika esindaja Euroopas, kes toob riigile palju tunnustust.“

Sihtasutus Junior Achievement Eesti on 25 aastat olnud suurim ettevõtlushariduse pakkuja Eesti koolides. Ettevõtte programmide alusel omandab ettevõtlusharidust aastast rohkem kui 12 000 õpilast 184 Eesti koolis algklassidest gümnaasiumini. Õpilasfirma programmi suursponsor on SEB, programmi arendamist rahastab ettevõtlusõppe toetamise programm „Edu ja Tegu“ Euroopa Sotsiaalfondist. Võistlust aitavad korraldada SEB pan, Hasartmängumaksu nõukogu ja Tallinna Ettevõtlusamet.

Pildil on eelmise aasta Eesti parim õpilasfirma Spoony

Seotud uudised

7. mail selgub juba 20. korda Eesti parim õpilasfirma

24. April 2015

Keskkooliõpilastele mõeldud õpilasfirma programmi tänavune parim selgub 7. mail Tallinnas Mektory keskuses. Sel aastal tegutses Eestis 230 õpilasfirmat, mis on kõigi aegade rekord ja tähendab, et praktilise ettevõtluskogemuse…

23. aprillil selgub Eesti parim õpilasfirma 2014!

14. April 2014

Tutvu Eesti paremikuga siin ning investeeri oma lemmiku ideesse. LIKE! Rahvahääletusel parimaks tunnistatud õpilasfirma sõidab külla Rootsi turundusagentuurile. Ahhaa keskuses astuvad 23. aprillil võistlustulle 16 õpilasfirmat, kes on…

Eesti parim õpilasfirma valmistab sulavaid šokolaadilusikaid

31. May 2016

Eesti parim õpilasfirma on Spoony, kes valmistab šokolaadilusikaid, täpsemalt lusika otsas šokolaadikuubikuid, mis mõeldud maitsva kakaojoogi valmistamiseks. Tegemist pole küll innovatsiooniimega, kuid Eesti turul on sellised tooted üsnagi…