Up with People tuleb Tallinnasse!

28. novembrist 6. detsembrini vallutavad oma energia, rõõmsameelsuse ja positiivsusega Tallinna Up with People’i (UWP) trupp, kuhu kuuluvad 100 noort 21 erinevast riigist. UWP viimasest külaskäigust Eestisse on möödunud 18 aastat.

Juba 1965. aastal loodud UWP on ülemaailmne noorteorganisatsioon, mis pakub noortele vanuses 17 – 29 eluaastat ainulaadset võimalust ennast teostada kultuuridevahelise suhtluse, vabatahtliku töö projektide ja professionaalse muusikalise etenduse kaudu.

Organisatsiooni toimimispõhimõte on järgmine: igal aastal reisib ligi 20 riigist pärit 100 noorest koosnev trupp eelnevalt paika pandud marsruudil mööda maailma. Igas külastatavas linnas veedetakse umbes üks nädal: elatakse kohalikes peredes, osaletakse koostööprojektides, mis on seotud nii kohalike noorte kui ka kohaliku kogukonnaga üleüldiselt. Vabatahtlik töö ning ühiskonna tegevuses kaasalöömine laiemalt hõlmavad mitmesuguseid kohalikke organisatsioone ja aktuaalseid projekte, muuhulgas näiteks toidupangad, lastekodud, huvialategevus, erivajadustega inimesed, heakorratööd, varjupaigad, kooliprogrammid. Pooleaastase või aastase reisi vältel õpivad noored tundma erinevaid kultuure, kogukondi, tutvuvad paljude erinevate inimestega, arendavad oma empaatiavõimet, näevad maailma laiemalt, osalevad koolitusprogrammides ning kasvavad isiksusena.

Eestlastest on UWP programmi läbinud 20 inimest.

UWP trupi toob Eestisse MTÜ Hea Tahte Koda (HTK), mille on asutanud UWP Eesti vilistlased. HTK eesmärgiks on läbi erinevate heategevusprojektide toetada Eesti noorte võimalusi osa saada suurepärasest maailmapilti avardavast kogemusest, mida UWP pakub ning võimalusel toetada ka teisi abivajajaid. HTKle on väga südamelähedane Eesti metsade jätkusuutlikkus. Samuti soovib HTK edendada ärialast ja professionaalset suhtlust UWP rahvusvaheliste vilistlaste vahel, keda on tänase seisuga üle maailma enam kui 22 000.

Tallinnas viibides tegelevad UWP noored nädala jooksul heategevustööga ja külastavad viit kooli: Viimsi Keskkooli, Tallinna Pae Gümnaasiumi, Tallinna Läänemere Gümnaasiumi, Tallinna Laagna Gümnaasiumi ja Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi, kus koos kohalike koolinoortega viiakse läbi spetsiaalne programm, mis kätkeb endas diskussioone ühiskonna aktuaalsetel teemadel ja seisukohavõtte, innustades noori kaasa mõtlema ja oma arvamust avaldama.

UWP tähistas äsja 50. juubelit. Selleks puhuks loodi ka viimane muusikaline produktsioon “The Journey”, kus lava raputavad 21 erinevast riigist pärit 100 noore anded ja energia. Kahetunnise live-etenduse jooksul tulevad esitlusele nii UWP originaalmuusika kui ka erinevad tuntud popmuusika lood ning show on dünaamiline kombinatsioon soolodest, terve trupi energilistest lauludest ja tantsudest, popist ja ägedast koreograafiast ja värvilistest kostüümidest.

Tallinnas 3. detsembril Nordea Kontserdimajas esinev UWP trupp nimega “Cast B 2016” on eelneva poole aasta jooksul tuuritanud USAs Colorados, Utah’s, Montanas, Californias, kust liiguti Mehhikosse ja sealt edasi lennati Euroopasse, täpsemalt Rootsi ja Soome. Nende ringreisi viimane sihtkoht enne kodudesse naasmist ongi Eesti! Seega on oodata väga võimast ja emotsionaalset kontsertelamust!

Up with People’i show “The Journey” piletid on müügil Piletilevis: www.piletilevi.ee

Olulist rolli UWP programmis mängib elamine kohalikes peredes, vahetu kultuuridevaheline suhtlemine. Ka Eesti peredel on nüüd unikaalne võimalus natuke maailma endale koju kutsuda!

Nüüd Eestisse saabuvad noored on pärit Saksamaalt, USAst, Mehhikost, Kanadast, Hollandist, Jaapanist, Hiinast, Hispaaniast, Bermudalt, Suurbritanniast, Somaailiast, Rootsist, Itaaliast, Belgiast, Šveitsist, Filipiinidelt, Nepaalist, Liechtensteinist, Taanist ja Norrast.

Kui leiate endas julgust ja avatust pakkuda 28. novembrist 6. detsembrini kodutunnet ja magamisaset mõnele neist noortest, siis andke endast julgelt teada: tasuks on hea tunne südames, rõõmupakkuv kogemus särasilmsete noorte näol ja igale võõrustajaperele kaks piletit trupi muusikalikontserdile.

Võõrustamise kohta annab meelsasti rohkem infot UWP PR tiimi liige Brenda Lopez:

Tel. 51910496

E-post: Blopez@upwithpeople.org

Kokkuvõtteks on globaalne inimlik mõtteviis, sallivus, iseenda proovilepanek, silmaringi laiendamine ja enese harimine märksõnad, millega saab ühendada kõik kolm olulist UWP aspekti: vabatahtliku ja heategevusliku tegevuse, muusikalise initsiatiivi ning elamise kohalikes peredes.

www.heatahtekoda.ee

Seotud uudised

Ettevõtlusteatrite festival tuleb taas!

22. September 2015

Ettevõtlusteater MTÜ koos partneritega kutsub kõikide põhikoolide õpilasi ja õpetajaid esitama oma ettevõtlusteatri etenduste lindistusi veebikeskkonnas toimuvale ettevõtlusteatrite festivalile.   Festivalile on oodatud tööd põhikooli igast vanuseastmest. Konkureerima pääsevad…