Tallinna noortenädalal toimub ettevõtlikkuse päev

Kino Sõpruses toimuv ettevõtlikkuse päev keskendub noorte omaalgatuslikele võimalustele. Inspiratsioonirohke päeva avavad neli populaarset youtuberit Martti Hallik, Victoria Villig, Gregor Lillemets ja Kaspar Kolk. Nendel neljal noorel on oma youtube kanalitele õnnestunud koguda tuhandeid jälgijaid ning nad jagavad oma kogemusi, kuidas neil see õnnestunud on.

Inspiratsioonikoolitaja Harald Lepisku juhtimisel toimub põnev arutelu, kus räägitakse noorte võimalustest ja väljakutsetest ettevõtluse alustamisel. Selleks on kokku kogutud Eesti õpilasfirma juhendajatelt nö. “korduma kippuvad küsimused” mis kooli kõrvalt ettevõtte loonud noortel enamasti tekivad. Nende küsimuste üle arutlevad ärimudelikoolitaja ja ettevõtlusnõustaja Anett Linno, Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku liige Rasmus Pedanik ja Noored Kooli õpetaja Ott Oja.

Kuna ettevõtlikkus ei tähenda ainult ettevõtlusega tegelemist, siis tutvustatatakse noortele ka võimalusi, kuidas omaenda lähiümbruskonnas lahedad tegevusi ellu viia. Madle Lippus Linnalaborist räägib sellest, kui lihtne on teha kodanikualgatusi läbi turgude korraldamise, kohvikutepäeva ja muude põnevate sündmustega. Samuti kuidas tänapäeval on võimalik aina lihtsamini kaasa rääkida linnaruumi planeerimisel. Päeva ja ka noortenädala lõpetab Siim Kasari Harjumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskusest, kes räägib kuidas nädala jooksul tekkinud ideedele ka rahastust saada, ehk tutvustab olemasolevaid toetus- ja rahastusvõimalusi. Seda nii äri kui mittetulunduslikele tegevustele.

Lisainfo Facebooki lehel

Seotud uudised

Tallinna noored saavad kandideerida ettevõtlikkuse programmi

6. September 2016

Täna, 6. septembril kuulutas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet välja tööhõive ja ettevõtlikkuse programmi konkursi, kuhu on oodatud kandideerima noored vanuses 16–26. Noored saavad programmis osaleda arendavatel koolitustel ja…