Tunnustagem parimaid teaduse populariseerijaid! Tähtaeg 15. september 2015

Ootame kandidaate Eesti teaduse populariseerimise auhinnale 2015.
Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september 2015. Taotlusvormi saab täitma hakata alates 15. augustist aadressil www.etag.ee/konkursid.  Konkursi tulemused avalikustatakse 19. novembril toimuval konverentsil.

Kandideerima ootame kõiki, kes on olnud edukad teaduse, teadussaavutuste ja teadlaste töö tutvustamisel  laiemale avalikkusele või on äratanud noortes märkimisväärset huvi teadustegevuse vastu.

Konkursi auhinnafond on 21 500 eurot. Auhindu antakse välja kuues kategoorias: 

1. Tiiu Silla nimeline elutöö preemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest.
2. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil.
3. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (artiklid, artiklite sarjad, raamatud vms).
4. Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel
5. Parim teaduse ja tehnoloogia populariseerija (teadlane, ajakirjanik, õpetaja jne)
6. Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.

 Auhinda rahastab Haridus- ja Teadusministeerium ning seda annavad koostöös välja Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Teadusagentuur. Eesti teaduse populariseerimise auhinda antakse välja alates 2006. aastast.

Möödunud aastal pälvis Tiiu Silla nimelise elutöö preemia Tartu Ülikooli Teaduskooli juht Viire Sepp. Varasematel aastatel on auhinna saajate hulgas olnud noortele ja teadushuvilistele suunatud võistlussaadete sari “Rakett69″, teadlane ja mereuurija Tarmo Soomere, TÜ ajaloo muuseumi loomise ja selle arendamisega seotud Tullio Ilomets, koolinoorte teaduspõhise suvemaleva Teadusmalev juhendaja Mart Noorma, teadusajakirjanikud Tiit Kändler, Arko Olesk ning Priit Ennet, AHHAA looja Tiiu Sild, jpt.

Täiendav informatsioon käesoleva aasta konkursi kohta ning varasemate konkursside tulemused: http://www.etag.ee/teadpop/eesti-teaduse-populariseerimise-auhind/

Margit Lehis
Eesti teaduse populariseerimise auhinnakonkursi koordinaator
Teaduse populariseerimise osakond
Eesti Teadusagentuur

Seotud uudised

Tunnustati parimad teaduse populariseerijad

27. November 2014

20. novembril selgusid Eesti riikliku teaduse populariseerimise auhinna võitjad. Auhindu andsid üle haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ja Eesti Teadusagentuuri juhatuse liige Krista Aru. „Teadus ja teadmispõhisus on…

Parimatele teaduse populariseerijatele jagati auhindu

20. November 2013

15. novembril anti Tallinnas Salme kultuurikeskuses üle riiklikud  auhinnad 2013. aasta parimatele teaduse populariseerijatele. Eesti teaduse populariseerimise auhinnaga tunnustatakse igal aastal parimaid avalikkusele teaduse tutvustajaid. Auhinda rahastab Haridus-…