Õpilasfirmade laat Kristiine ja Rocca al Mare keskuses 14. veebruaril

14. veebruaril kell 12-17 ootab JA Eesti kõiki  huvilisi aegade suurimale Eesti õpilasfirmade laadale Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes. Laadast võtavad osa 152 õpilasfirmat üle kogu Eesti, lisaks 8 külalisõpilasfirmat Gruusiast, Türgist, Lätist ja Rootsist.

Õpilasfirmade laada avab kell 12.00 majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo rocca al Mare keskuses ning ettevõtja ja investor Andrei Korobeinik Kristiine keskuses.

Laadal peaks igaühe jaoks põnevaid leide jaguma ja ükski sõber sõbrapäeval kingituseta ei jää. Hulgaliselt on tooteid nutitelefonide jaoks: laadimist hõlbustavatest seadmetest ja kaunistustest äppideni välja. Palju on erinevaid nutikaid mänge, ilu- ja kodutooteid. Järjest kasvab teenuste osakaal – pakutakse õpiabi, huviringe, fototeenust, koolitusi, meelelahutusteenust, aga ka näiteks suuskade määrimist. Laadalt leiab midagi ka maiustamiseks.

JA Eesti direktori Epp Vodja sõnul tõuseb õpilasfirmade toodete kvaliteet aasta-aastalt ning paljud tooted ei jää päris ettevõtete omadele alla. „Näiteks Miina Härma Gümnaasiumi õpilasfirma Wooch teeb väga ilusaid ja kvaliteetseid puidust käekelli, mille hinnatase ületab poes pakutavate plastikanaloogide oma, kuid noortel on tellimusi nii palju, et raske neid koolitöö kõrvalt täita,“ lisab ta.

Laadast osalevate õpilasfirmade tootevalikuga saab tutvuda siin: www.ja.ee/laat2015.

Õpilasfirmade laadal osalejaid hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad teiste hulgas Kaubandus-tööstuskoja direktor Mait Palts, riigikogu liige Remo Holsmer, ettevõtja ja investor Andrei Korobeinik, naisleiutaja ja MTÜ QUIN-Estonia juhataja Anne-Mari Rannamäe ja paljud teised ettevõtjad ja spetsialistid. Auhindu parimatele jagatakse mitmes kategoorias, oma lemmiku saavad valida ka laadakülastajad.

Õpilasfirma on Junior Achievementi ettevõtlusõppe programm, mis on kasutusel üle Euroopa. Tänavu tegutseb Eestis üle 220 õpilasfirma ligi 80 gümnaasiumis, põhi- ja kutsekoolis ja see arv on tõusutrendis.

Õpilasfirmade laata rahastavad EAS Euroopa Sotsiaalfondist ja Tallinna Ettevõtlusamet. Gruusia õpilasfirmad osalevad laadal JA Eesti projekti kaudu Gruusia ettevõtlushariduse toetuseks, mida rahastab Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Loe lisaks ja vaata, kes veel laada toimumisele kaasa aitavad »

Seotud uudised