Rakveres õpiti ettevõtlusteatri stsenaariumi koostamist ja valmimas on metoodika kasutamist toetav veebirakendus

Ettevõtlusteater MTÜ viis 21. oktoobril läbi stsenaariumite koostamise koolituse, kus osalesid õpetajad, õppejõud, õpilased ja tudengid Eesti eri paigust. Heiti Pakk Juhtimisteatrist ja metoodik Diana Tandru selgitasid, kuidas ettevõtluse tüüpolukordadest kujundada stseenid, mis loovad teatraalse terviku. Heiti Paki sõnul teeb just võimalus kaasa elada ja läbi tunda reaalseid situatsioone teatri õppimise jaoks kasulikuks. Tema sõnul räägib üks lugu rohkem kui kümme loengut ja need omakorda jaotuvad võitluslugudeks ja sisemise kasvamise lugudeks. Peamine, et stseeni koostamisel on eesmärk paigas, see tähendab, et tegijatel on selge arusaam, miks antud teema on sedavõrd oluline.

Silvia Soro leidis Viljandi Gümnaasiumi Teatristuudio lugu analüüsides, et antud ettevõtte puhul eristusid teemadena oskus leida fookus, olla paindlik ning mitte murduda, vaid võtta uued sihid. Koolitusel osalejatel on valmimas etendused SmartPostist, Pätsist, Kiviõli Seikluskeskusest, Ettevõtluskülast ning teistest ettevõtetest ja algatustest.

Ettevõtlusteatri veebirakendust loob Ettevõtlusteater MTÜ koostöös TTÜ Virumaa Kolledži ja Ida-Viru Ettevõtluskeskuse haridusprogrammiga "Ettevõtlik kool".

 

Lisainfo:
Siiri Kohver
Ettevõtlusteater MTÜ
Turundus-ja kommunikatsioonijuht
siiri@ettevotlusteater.eu


 Stsenaariumite koostamise koolitus Rakveres. Foto: Ettevõtlusteater MTÜ

Seotud uudised

3. jaanuaril leidis Rakveres aset ettevõtlusteatri metoodika koolitus

8. January 2014

Ettevõtlusteater MTÜ viis 3. jaanuaril Rakveres läbi ettevõtlusteatri metoodika koolituse õpetajatele, õppejõududele ja erinevate haridusega seotud organisatsioonide esindajatele. Juhatuse liige Piret Põld tutvustas kahekümne neljale Eesti eri paigast…

Ettevõtlusteatri II hooaja etendus-seminar Rakveres

23. January 2014

21. jaanuaril toimus Rakvere Reaalgümnaasiumi saalis õppejõududele ja õpilastele suunatud Ettevõtlusteatri II hooaja etendus-seminar „Click&Grow – time to show“. Etendust oli jälgima kogunenud üle paarisaja pealtvaataja Lääne-Virumaalt. Huvi…