ITLi tunnustuse “Aasta tegu” pälvis noortelavastus “Netis sündinud”

15. mail tunnustas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit 2013. aastal Eesti IKT valdkonda kõige enam mõjutanud tegusi, isikuid ja ettevõtteid. “Aasta Tegu” auhinna võitis Vaata Maailma SA lavastus “Netis sündinud”,  kui väga mõjus ja innovaatline lahendus internetiturvalisuse-alase teadlikkuse tõstmisel.

ITLi juhatuse liikme Tiit Tammiste sõnul oli „Netis sündinud“ lavastus suurepärane näide sellest, kuidas läbi koostöö ja kaasamise saab tuua noorteni väga olulise sõnumi – kui seotud ja samas erinevad on virtuaal- ja reaalmaailm, nende põimunud probleemid ning kui võrdselt palju on ohte ja võimalusi meie elu lahutamatuks osaks saanud internetikeskkonnas – visuaalselt ja noortele omases keeles. Tammiste sõnul: „Lapsi internetist ära tuua ei ole võimalik ja seda ei ole vajagi. Tähtis on olla internetis targalt ning etendus „Netis sündinud“ sellest nii noortele, nende vanematele kui õpetajatele, neile arusaadavas keeles räägibki.“

Noortelavastust “Netis sündinud” etendati 32 korda Eesti eri paigus. Kõigil neil, kes teatrisse ei jõudnud, on võimalus lavastust järgi vaadata veebi Vimeo keskkonnas siit. Lavastuse „Netis sündinud“ salvestusest ja dokumentaalfilmist „“Netis sündinud“  lava taga“ valmisid ka DVD formaadis failid. Lisainfo triin@vaatamaailma.ee.

Projekti “Teater Internetist” algatas Vaata Maailma sihtasutus ja selle viisid koostöös ellu BCS Koolitus ja VAT Teater. Projekti kaasrahastasid Euroopa Regionaalfond, Swedbank, BCS ja F-Secure. Nõuga oli toeks Politsei- ja Piirivalveamet ning Lastekaitse Liit.

Loe uudist Vaata Maailma veebileheküljelt

Seotud uudised

Tere tulemast, Teater Vanemuine!

27. August 2012

Teater Vanemuine pakub noorele põlvkonnale võimalust põneva teatrimaailma kaudu õppida eluks vajalike teadmisi ja oskusi. Teater on elu peegeldus ja Vanemuise teater oma mitmekülguses on noorte ettevõtlikuse ja…