Euroopa laadal võitis Värska Gümnaasiumi õpilasfirma LUXvalgus parima boksikujunduse preemia

2.-4. aprillil toimus Iisraelis Haifas Euroopa õpilasfirmade laat. Eestist osalesid laadal viis õpilasfirmat ning kokku 30 inimest. Kokku olid väljas 12 riigi õpilasfirmad.

Tagasi tuldi rahulolevana – lisaks põnevale reisile said noored ning nende juhendajad väärtusliku rahvusvahelise müügikogemuse, palju uusi kontakte ning võrdlusmomendi sellega, mida ja kuidas teevad õpilasfirmad teistes riikides. Ka kaasas olnud juhendajatel ning õpetajatel oli võimalik lähemalt uurida seda, kuidas töötavad nende kolleegid teistes riikides. Saadud ideedega tagasi koju tulles on alati võimalik järgmisel aastal midagi teist moodi ning paremini teha.

Kuigi Euroopa laada eesmärgiks ei ole võistlemine, siis sellest hoolimata jagati parematele ka preemiaid. Teiste seas märgiti ära Värska Gümnaasiumi õpilasfirma LUXvalgus, kelle müügiboksi kujundust hinnati kogu laada parimaks. Väga hästi läks ka õpilasfirmal EasyClip Tallinna 21. Koolist, kel õnnestus väga edukalt müüa oma käsitööna valmivaid nahast kõrvaklapiklipse.

Haifas, JA-YE Euroopa aastakoosolekul anti Junior Achievement Eestile üle Model  Nation Award 2014. See on auhind, millega Junior Achievement – Young Enterprise Europe tunnustab möödunud aasta edukamaid JA liikmesorganisatsioone. Tunnustuse pälvivad riigid, mis paistavad silma programmide kvaliteedi, õppurite arvu, organisatsiooni kõrgetasemelise juhtimise ning aktiivse osavõtuga JA-YE rahvusvahelistest sündmustest. Tähtsust omas ka asjaolu, et JA Eesti panustab ise rahvusvaheliste sündmuste korraldamisse, viies läbi Euroopa õpilasfirmade võistluse 2014 sel suvel 22.- 25. juulil Tallinnas.

Lisainfo
Kaarel Kallas
Junior Achievement Eesti kommunikatsioonijuht

Pildil õpilasfirma LUXvalgus Laura ja Anet
Foto: Junior Achievement Eesti

 

Seotud uudised

Eesti õpilasfirma võitis Euroopa parima tiitli!

23. July 2013

17.-19. juuli toimus Londonis 24. Euroopa Õpilasfirmade võistlus. Taaskord sai kinnitust Junior Achievement Eesti õpilasfirmade programmi hea tase – võit tuli Eestisse. Osalesid 35 õpilasfirmat, kes olid teeninud…

Euroopa parim õpilasfirma tuli Islandilt

11. August 2014

Tallinnas 22.-25. juulil toimunud 25. Euroopa õpilasfirmade võistlusel, mille esmakordselt korraldas Junior Achievement Eesti, selgus  Euroopa parim õpilasfirma – E14-Magma Islandilt. Euroopa õpilasfirmade võistlus koosnes neljast voorust –…

Eesti õpilasfirma käekellad Euroopat vallutamas

28. July 2015

Sel nädalal selgub Saksamaal Berliinis Euroopa õpilasfirmade võistlusel Euroopa parim õpilasfirma. Võistlusele sõidavad oma äriideid esitlema 38 riigi parimad õpilasfirmad. Eestit esindab Tartu Miina Härma Gümnaasiumi õpilasfirma Wooch.…