Praktikum viib gümnasistid ettevõtetesse praktikale

17.-21. märtsil saadab MTÜ Praktikum Eesti esmakordselt targad ja tublid gümnasistid juhtivatesse ettevõtetesse praktikale. Proovile pannakse nii õpilaste kui ka ettevõtete võimed. Praktikumi asutajad on 12. klassi õpilased.

Koolivaheajal teevad andekad keskkooliõpilased tõsised sammud tulevase karjääri suunas, teavitab MTÜ Praktikum Eesti oma pressiteates. Viie päeva jooksul tehakse tutvust unistuste ametikohtadega. Siiski ei jää asi vaid vaatlustasandile. Noored saavad ka ise tööle käed külge lüüa ning ennast tõestada. Lisaks olemasolevatele oskustele õpitakse uusi.

Praktikante on oma tiiva alla võtnud juba Eesti Energia, ESTCube-1, Eesti Ajalehed ja Delfi, Raadio Uuno, Lextal Advokaadibüroo, PR Polhelm.

Mainekas nimekiri on täienemisel. Tulevasi praktikakohti ootavate tublide noorte huvid ulatuvad kunstist inseneerikani. Seetõttu ootab Praktikum pakkumisi ka teistelt ettevõtetelt olenemata valdkonnast.

Praktikumi eesmärk on luua kontakte ettevõtete ning noorte vahel, et muuta neid tööturul vanade kaladega võrdväärsemaks. Lisaks näevad noored, mida õieti nende unelmate töökoht endast kujutab. See võimaldab omakorda eriala valikus teadlikumaid otsuseid teha. Gümnasistid saavad ettekujutuse praktilistest oskustest, mida potentsiaalne tulevane tööandja neilt ootab ning võimaluse neid oskusi lihvida. Ettevõtete kasu seisneb lisaks sotsiaalsele vastutustundlikkusele aga järelkasvu tekitamises ning noorte karjäärivalikute suunamises.

MTÜ asutajateks on neli noorhärrat ning üks preili. Liisa Aavik, Ander Hindremäe ning kaksikud Ragnar ja Rainer Lusmägi on kõik 2013. aasta Eesti parimate õpilasfirmade varasemad tegijad. Timothy H. C.Tamm on aga võitnud saate Rakett 69. Nüüd on nad võtnud oma südameasjaks teistelegi keskkooliõpilastele põnevaid kogemusi ja võimalusi pakkuda. Praktikumi mentor on Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

meeskondpraktikum.jpg
Praktikumi meeskond. Foto erakogust.

Vaheajaks on aina populaarsemaks muutuval Praktikumil küll juba kandidaadid olemas, kuid endiselt on võimalus kodulehel end suvel toimuvateks praktikateks registreerida. Tuleb lihtsalt kodulehel täita ankeet ning kirjutada valmis hea motivatsioonikiri. Kõige selle kohta saab infot aadressil www.praktikum.ee. Praktikumi Facebooki lehel toimub „fännide“ pidev kursishoidmine kõigi uute võimalustega.

Projekt on käivitatud Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM raames.

Vaata lisaks: www.koolielu.ee

 

 

Seotud uudised

Noorteprogramm ENTRUM viib läbi ulatusliku uuringu

4. March 2015

2010. aastal Eesti Energia poolt algatatud ettevõtlikkusideede konkurss ja arenguprogramm ENTRUM on Eestile ringi peale teinud. Viie hooaja jooksul on ENTRUMis osalenud pea kolm tuhat Eesti koolinoort, kes…