InGenious võistlus kutsub jagama häid kogemusi

InGenious võistluse eesmärgiks on tõsta õpilaste teadlikkust STEM uuringutest ja elukutsetest uurides innovaatilist sektorit, murdes stereotüüpe, seistes silmistsi tuleviku väljakutsetega ja mõistes oma rolli muudatuste tegemisel.

InGenious on Euroopa teaduse, tehnoloogia, energeetika ja matemaatikaõppe (STEM) programm, mis on loodud European Schooneti ja European Roundtable of Industrialist initsiatiivil ning koostööl. Selle eesmärk on tugevdada Euroopa noorte huvi teadushariduse ja -karjääri vastu. InGenious võistlus palub õpetajatel aidata õpilasi leidmaks seos nende kire ning vajalike oskuste vahel, et jõuda elukutseni STEM valdkondades (nt mobiilne tehnoloogia, robootika, kosmoseteadus jms).

  • Õpeta ja inspireeri viies läbi mõtlemapanevaid tunde või tegevusi klassiruumis, kõneldes eksitavatest steretüüpidest, mõistes oskusi, mis viivad soovitud võimalusteni ning rääkides paljudest STEM-sektori atraktiivsetest töökohtadest.
  • Loo kontakte ja avasta kutsudes esinema asjatundjaid, külastades tööstusi, katsedes erinevaid praktikaid, mängides rollimänge.
  • Jaga ja tutvusta luues toredaid ja interaktiivseid materjale ning vahendeid, mida saab jagada õpetajate ning õpilastega üle Euroopa.

Võistluse kohta leiab rohkem infot InGenious võistluse kodulehelt, samast on võimalik esitada võistlustöö ning tutvuda olemasolevate võistlustöödega. Töid saab esitada 28. veebruarini, võistlusega seotud tegevused tuleb läbi viia jaanuari lõpuks.

Tegu on põneva võistlusega, millest on kindlasti osavõtt pakub huvitavat väljakutset nii õpetajale kui õpilastele. Laske oma loovus valla, ükskõik millisest tegevusest võib kujuneda suurepärane õpikogemus. Olge julged kaasama sobivaid sidusrühmi, näiteks kohalikke ettevõitteid, autoriteete ja ühinguid ning tööstuse eksperte.

30 parimat õpetajat üle Euroopa saavad auhinnaks reisi Brüsselisse, kus peetakse pidulik auhinnagala ning osaletakse erialastes töötubades, kus on võimalik kogemusi vahetada just samasuguste entusiastlike õpetajatega.Võidutööde tegevustega seotud õpilased saavad auhinnaks meeneid InGenious partneritelt.

Refereeritud: Koolielu.ee
Avaldaja: Madli-Maria Naulainen

Seotud uudised

ProgeTiigri võistlus „Mängumaraton“ õpetab noori programmeerima

1. March 2017

HITSA kuulutab välja ProgeTiigri võistluse „Mängumaraton“ noorte IKT oskuste arendamiseks. Võistlusele on oodatud õpilaste loodud arvutimängud, mobiilirakendused ning laua- ja kaardimängud, mis õpetavad programmeerimist ning aitavad tõsta teadlikkust…