Teadusagentuur ootab konkursile õpilaste teadustöid

Eesti Teadusagentuur koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutas välja 2014. aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2014 ning konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased õpilased ja esimese kursuse üliõpilased.

Töid saab esitada kõigis valdkondades, nii üksi kui ka võistkonnana. Oodatud on nii keeleteaduse, keemia kui ka loodusteaduste uurimistööd. Nii oli eelmise aasta parimate tööde teemaks näiteks naissportlaste areng, õpilaste suhtumine globaalprobleemidesse ja hahkade arvukus Vaika saartel.

Konkursitööde hindamine toimub kahes voorus. Eraldi hinnatakse põhikooli ja gümnaasiumi.

Võitjate vahel läheb jagamisele preemiafond 11 400 eurot. Preemia saavad ka võidutööde juhendajad.

Premeeritute seast valitakse Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides. Eesti Teadusagentuuri eriauhindadeks on osalemine noorte teadusnädalal Londonis ja noorte teaduslaagris Šveitsi Alpides. Lisaks panevad eriauhindu välja ka teaduskeskus AHHAA ja Eesti Energia.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursiga paralleelselt toimuvad konkursikeskkonnas Tartu keskkonnahariduse keskuse keskkonna-alaste uurimistööde konkurss (tähtaeg 10. veebruar 2014)ja Eesti tervishoiumuuseumi tervishoiualaste uurimistööde konkurss (tähtaeg 1. märts 2014).

Konkursi auhinnad antakse üle Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) aastakonverentsil tuleva aasta aprillis.

Lisainfot leiab siit ».

Seotud uudised

Tere tulemast, Eesti Teadusagentuur SA!

9. November 2012

Eesti Teadusagentuur korraldab koostöös mitmete heade partneritega iga-aastaselt noorte leiutajate konkursse, õpilaste ja üliõpilaste teadustööde ning kasvatusteaduslike tööde riiklikke konkursse ning annab välja teaduse populariseerimise auhinda. Õpilaste Teadusliku…