Kujunda ettevõtlikku Eesti järelkasvu ENTRUM mentorina

Kuni 1. oktoobrini saab kandideerida Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM neljanda hooaja koolinoorte start-up’ide mentoriks. Septembris Tallinnas startival hooajal oodatakse juhendajateks 200 mentorit, kes abistaksid oma isikliku eeskuju, kogemuse ja valdkondlike teadmistega noori nende esimeste ettevõtlikkusideede realiseerimisel.

ENTRUM mentori ülesanne on ajavahemikul oktoober 2013 – märts 2014 13-19-aastastest Harjumaa, Järvamaa, Läänemaa ja Raplamaa noortest koosnevate start-up tiimide nõustamine ja juhendamine nende ettevõtlikkusideede käivitamisel loomemajanduse, IKT ja inseneeria, sotsiaalse ettevõtluse ning teenuste- ja ökomajanduse valdkondades.

ENTRUM sügisest juba neljandat hooaega koordineeriv tegevjuht Darja Saar räägib, et tööandjatena ollakse harjunud kurtma, et noored ei ole kohusetundlikud ega tunne elementaarseid tööetiketi reegleid nagu ajast ja lubadustest kinni pidamine, kohusetundlik suhtumine oma tööülesannetesse, julge pealehakkamine ja algatusvõime. „Usun, et lisaks selle kurva olukorra konstateerimisele saab igaüks meist ENTRUM i raames näidata isiklikku eeskuju. Ainult isiklik eeskuju on see, mis aitab meil kasvatada julgeid ja algatusvõimelisi noori, kes on juba 13-19-aastasena kursis ärieetika põhitõdedega ning suutelised IT start-up’ide või loomemajanduse maailmas orienteeruma,“ märgib Saar.

ENTRUM mentoriks oodatakse kandideerima juba tegutsevaid, vähemalt kaheaastase äri- või projektijuhtimise kogemusega ettevõtjaid ja tippspetsialiste eelpool mainitud valdkondades, kes on valmis noori suunama, juhendama ja julgustama. Saare sõnul on mentori roll hea võimalus äratada noortes oma tegevusvaldkonna vastu huvi, panustada Eesti ettevõtliku järelkasvu arengusse ning laiendada oma kontaktvõrgustikku.

Varasematel aastatel on ENTRUM is mentoritena osalenud teiste seas Tallinna waldorfkooli juht Aivar Haller, sotsiaalse ettevõtluse inkubaatori SEIKU tegevjuht Kadi-Ingrid Lilles, õpiku „Ettevõtlikkusest ettevõtluseni“ autor Toomas Saal ja EAS alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev.

 

ENTRUM mentoriks kandideerimise tingimused ja ankeet asub: www.entrum.ee/mentor/

Seotud uudised

Noorteprogramm ENTRUM kutsub Sind noortele mentoriks

24. September 2014

Alanud õppeaastal käivitub Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM viies hooaeg. 2010/2011 õppeaastal Ida-Virumaalt alustanud programm on teinud Eestile ringi peale ja naaseb algaval õppeaastal sinna…

Põhja-Eesti noored algatasid 171 ettevõtlikku ideed

26. November 2013

Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursiga ENTRUM liitunud Põhja-Eesti noored algatasid tänavu rekordilised 171 ettevõtlikku ideed, mida nad asuvad järgneva viie kuu jooksul inkubatsiooniprogrammis arendama, lootuses võita…