Ettevõtlikkud noored otsivad toetajaid taimetoidu ratastel kohviku Inspiratsioon avamiseks

Inspiratsioon on ratastel rattakohvik, millele oleme hetkel hoogu juurde kogumas. Tegu on ühe vägeva projektiga, mis arendab Eesti rattakultuuri ja keskkonnaarmastust. Teisalt annab hoogu juurde noorte ettevõtlikkusele ja mis peamine, rikastab Eesti inimesi tervisliku ja maitsva toiduga läbi loomingu. Meie eesmärgiks on ehitada Inspiratsioon ratastel rattakohvik, mis inspireerib kõiki Tallinnas (kuni suveni), kuid kuival perioodil on eesmärgiks ka teised armsad Eesti linnad-väikekohad läbi sõita.

Tegu on disaintootega, mille sarnast Eestis veel liikvel pole. Ratas konstrueeritakse täpselt inspiratsiooni meeskonna nägemuse järgi Eesti rattaehitaja Jaanus Paaveri poolt. Katusel on rohelist energiat tootvad päikesepatareid ning rattal on uudse süsteemiga smuutiblender, mille mootor käivitub, kui vändata rattal. Menüü on inspireeritud Eesti põnevatest aastaaegadest ning korilastena käime ka ise metsasaadustel järel ning haarame põllult kaasa vaid puhta tooraine. Rattalt leiab igaüks endale mõnusa ja taimse kehakinnituse – smuutid, supid, kosutavad eined ja maiused.

Hetkel oleme staadiumis, kus meie unistuste projekt ootab kõigi head toetust – meil on olemas väärtuslik idee, tegevusplaan ja teostaja, kuid hoogu vajame juurde just finantsiliselt. Eelarveliselt on projekt väga mahukas – suuremad kuluallikad on materjal, elektrikomponendid (sh päikesepaneelid ja blender-süsteem) ja oskustööliste palk, mille kokkuarvutamisel saamegi üpris suure summa, kuid sellest hoolimata oleme kindlal meelel, et saavutame oma unistuse, kuid seda vaid meie kõigi tugeval toel.

Kui suutsime teile projekti vastu huvi tekitada, siis vastan meeleldi täiendavatele küsimustele ja tekkinud ideedele.

Anname koos hoogu juurde rattakohvikule!

Toomas Laigu
Taimetoidurestoran Inspiratsioon
+372 55 44 364
www.facebook.com/RestoranInspiratsioon

Seotud uudised

Ettevõtlikud noored unistavad taimetoidu rattakohvikust

10. April 2015

Rattakohviku avamise idee on sündinud unistusest pakkuda tervislikku toitu väga põneval ja uudsel viisil. Meie missiooniks on pakkuda väärtust, mida hetkel turul ei eksisteeri. Soovime pakkuda tervislikku ja…

“Nohikud ratastel” otsivad uusi koole, mida külastada

21. May 2014

"Nohikud ratastel" on projekt, mille käigus külastatakse Eesti väiksemate asulate koole. Ühe tuuriga külastatakse nädala jooksul kuut kooli ning tutvustatakse 6.-12. klassi õpilastele kõige uuemat ja vingemat tehnoloogiat,…

Ettevõtlikud noored soovivad avada taimetoidurestorani Inspiratsioon

24. September 2012

Taimetoidurestoran Inspiratsioon on ettevõtlike noorte poolt rajatav sotsiaalne ettevõte. Eesmärk on avada oma unistuste taimetoidu buffee restoran Tallinna südames. Igal aastal suureneb taimetoitlaste arv märkimisväärselt ning paljude turistide…