Harjumaal kogunevad 4 valla lapsed ohutuspäevale

Juba neljandat aastat korraldab „Unistused ellu!“ võrgustiku partner Laste ja Noorte Projektide Arenduse MTÜ ohutuspäeva Harjumaa lastele. Selle aasta 27. mail toimub Viikingite Külas ohutuspäev „Teeme head” ligi viiesajale Kose, Kõue, Anija ja Raasiku valla lapsele. Ohutuspäeva eesmärk on õpetada ja väärtustada turvalist elukeskkonda ning tõsta laste keskkonnateadlikkust.

Maapiirkondades elavate laste teadmised ning oskused ohutult käituda ja keskkonda hoida on tihtipeale vähesed ning ohtlikes situatsioonides ei osata tegutseda, samuti on väga oluline teadmine, kuskohast abi saada.

Koolituspäev on üles ehitatud töötubadena, kus reaalselt õpetatakse ohutut käitumist, kuid ei puudu ka asjalikud ja atraktiivsed esitlused. Töötubades tutvustavad päästekeskus ja kiirabi oma masinaid ja varustust ning õpetavad tule,- vee- ja liiklusohutust. Maanteeamet räägib lastele jalgrattaga liiklemisest, tutvustab kohustuslikku turvavarustust, juhib tähelepanu seadustele ja liiklusmärkidele. Keskkonnaamet õpetab, millised on söödavad, millised mürgised taimed kevadises looduses. Kosmeetikafirma The Body Shop eestvedamisel viiakse läbi säästva keskkonna käsitöö õpituba. Pärnu noortest koosnev meeskond „Julgelt vastu“ õpetab, kuidas toime tulla vägivallaga koolis ja tutvustab kiusamisevaba klassilepingut. Tiigrihüppe Sihtasutus juhib tähelepanu ohtudele internetis ning viib läbi programmi „Targalt internetis“

Lapsi ja õpetajaid tulevad tervitama Harju maavanem proua Ülle Rajasalu ning vallavanemad. Sündmusest võtavad osa Päästeameti Põhja päästekeskus, Maanteeamet põhja regioon, Päästeameti Demineerimiskeskus, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Keskkonnaame Tiigrihüppe Sihtasutus, Viikingite küla, meeskond „Julgelt Vastu“, Elektrijänes, The Body Shop.

Lastele esineb Merlyn Uusküla. Artisti sõidutab kohale ohutuspäeva ametlik autopartner Mariine Auto.

Ohutuspäeva toimumisele on õla alla pannud: Kohaliku Omaalgatuse Programm, Kose Vald, Kõue Vald,  Raasiku vald, Anija vald Alavere kool, Eesti Tervisedenduse Ühing, Eesti Haigekassa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Päästeameti Põhja päästekeskus, Keskkonnaamet, The Body Shop,  Viikingite Küla, Maanteeamet põhja regioon, Premia, Hartwall Jaffa, Asraautod, Kodupaber, Ahha Disain, Tiigrihüppe Sihtasutus, meeskond „Julgelt Vastu“ Eesti Energia.

Lisainfo:
Triin Jakk
Projektijuht
+372 502 5094
info@teemehead.ee
www.teemehead.ee

Seotud uudised

Tere tulemast, Tiigrihüppe SA!

17. January 2013

Tiigrihüppe Sihtasutus pakub koolidele erinevaid terviklahendusi, kus on ühendatud tehnoloogiavahendid, õpetajakoolitus, veebipõhised õppematerjalid, samuti konkursid õpilastele ning õpetajatele. Põhitegevusteks on haridustöötajate koolitamine, koolide IKT taristu ja e-õppevara arendamine,…

Noorteprogramm ENTRUM alustab sügisest Harjumaal

17. June 2013

Lugejatel tekib kohe kü­simus, et mis on see salapä­rane ENTRUM? Tegemist on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlik­kuse…