ITL on koos oma liikmesettevõtetega algatanud projekti “Reaalainetega edukaks”

11.-15. märtsil toimub projekti fookusnädal, millega soovivad selle projekti külalisõpetajad tõsta noorte teadlikkust IKT valdkonnast: näidata noortele, et tänapäeval on IT kõikjal ning juhendada kätte kohad, kust saada rohkem infot IKT valdkonna kohta. Samuti räägitakse reaalainetega seotud karjäärivõimalustest.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit koostöös oma liikmesettevõtetega korraldab antud kampaaniat selleks, et:
–    IKT sektoris on tööjõupuudus
–    2012 aasta kevadel läbiviidud uuringu järgi on noorte seas ikka veel levinud stereotüübid IKT valdkonna töö rutiinsuse ja keerukuse kohta
–    Levinud on „patsiga poisi“ stereotüüp
–    Uuringute järgi aastal 2015  90% kõikidest töökohtadest eeldavad esmaste e-oskuste olemasolu

Toodud põhjused ja väärarvamused on need, miks ettevõtjad näevad ühist vajadust noortega otse suhelda. Kampaanianädala jooksul soovime noortele näidata, et tänapäeval on IT juba kõikjal ja juhendada kätte kohad, kust noored saaksid rohkem infot IKT valdkonna kohta www.startit.ee. Huvilistel on võimalus projektiga liituda andes endast märku doris.pold@itl.ee.

Projekti tegevusi viiakse ellu „Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kõrghariduse ning teadus- ja arendustegevuse riikliku programmi 2011-2015 (IKTP) rakendusprogrammi“ raames. Tegevuste elluviimist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kõik on IT!

Doris Põld
ITL projektijuht
Doris.pold@itl.ee

+372 511 44 11

Seotud uudised

„Reaalainetega edukaks“ külalistunnid

28. September 2016

17.-21. oktoobril toimuvad European Code Week’i raames üle Eesti „Reaalainetega edukaks“ külalistunnid. Algatuse eesmärgiks on suurendada noorte huvi tehnoloogia arengu ja reaalainete vastu ning näidata nende praktilisi rakendusvõimalusi igapäevaelus.…

Noortekeskustes toimub juba neljas IT ÖÖ

11. March 2014

14. märts 2014 toimub juba neljas üle-eestiline IT ÖÖ. Liitu StartIT FB-ga, et saada pidevalt uut infot, kus noortekeskustes IT ÖÖ toimub ja kuidas sina sellega liituda saaksid.…