Õpilaste teadustööde riiklik konkurss kutsub osalema teadushuvilisi lapsi

Eesti Teadusagentuur kuulutab välja 2013. a õpilaste teadustööde riikliku konkursi. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2013 ning konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased õpilased ja esimese kursuse üliõpilased kas üksi või kuni kolmeliikmeliste meeskondadena. Õpilaste teadustööde konkursil puuduvad valdkondlikud piirangud, oodatud on uurimused teoreetilisest matemaatikast ja füüsikast kuni keeleteaduse ja religioonini.

Õpilaste teadustööde riiklikku konkurssi korraldavad Eesti Teadusagentuur ja Haridus- ja teadusministeerium. 2013. aastal korraldatakse konkurssi juba 12. korda.

Konkursile saabunud töid hinnatakse eraldi põhikooli ja gümnaasiumi astmes ning hindamine toimub kahes voorus. Lõppvooru pääsenute hulgast valitakse välja võitjad, kelle vahel läheb jagamisele preemiafond, mis 2013. aastal on 11 400 eurot.

Lisaks valitakse premeeritute seast Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides ja antakse välja mitmeid eriauhindu. Eriauhindu annavad sel aastal näiteks Eesti Ornitoloogiaühing ja Teaduskeskus AHHAA.

Eesti Teadusagentuur on alates 2012. aastast konkursipartner Eesti Tervishoiu Muuseumi ja Tartu Keskkonnahariduse Keskusega, kes korraldavad vastavalt tervishoiualaste ja keskkonnaalaste uurimistööde konkursse. Ühises konkursikeskkonnas (http://www.etag.ee/konkursid) saab oma töö esitada nii igale konkursile eraldi kui kõigile kolmele konkursile korraga. Täpsemat infot nende konkursside kohta saab vaadata iga asutuse veebilehel.

Õpilaste teadustööde 2013. Aasta konkursi auhinnad antakse üle 26.-27. aprillil toimuval õpilaste teadusliku ühingu konverentsil Tartu Ülikooli Narva Kolledžis, kus parimad tööd ka esitlusele tulevad.

Lisainformatsioon õpilaste teadustööde riikliku konkursi kohta:

http://www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilaste-teadustoode-konkurss/

Reet Rannik
telefon 730 0332
e-post reet.rannik@etag.ee

Seotud uudised

Teadusagentuur ootab konkursile õpilaste teadustöid

27. November 2013

Eesti Teadusagentuur koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutas välja 2014. aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2014 ning konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased…