ENTRUM programmi raames aitab tänavu noortel oma idee ellu viia 100 mentorit

Esimeste sammude tegemine oma kire leidmisel ning oma esimese idee elluviimisel ei ole lihtne. Selleks, et esimeste sammude tegemisel vähem valusaid ebaõnnestumisi oleks, tuleb Hiiumaa, Saaremaa, Pärnumaa ja Viljandimaa noortele appi täpselt 100 särasilmset oma ala tippspetsialisti ja ettevõtjat erinevatest eluvaldkondadest.

ENTRUMi tegevjuhi Darja Saare sõnul on tegemist väga olulise arenguga ENTRUM programmis ja noorte ettevõtlikkuse valdkonnas tervikuna. „ENTRUM programmi end mentorina kirja pannud inimeste arv räägib selgelt sellest, et meie ühiskonnas saadakse üha rohkem aru, et ainult isiklik eeskuju on see, mis aitab meil kasvatada julgeid ja algatusvõimelisi noori, kes on juba 16-18-aastasena kursis ärieetika põhitõdedega ja on suutelised IT start-up’ide või loomemajanduse maailmas orienteeruma.“ Darja leiab, et tööandjatena kurdetakse tihti, et tulevastel töötajatel või koostööpartneritel puuduvad vajalikud oskused ja teadmised. „ENTRUM programmis saavad oma ala spetsialistid võimaluse aidata koolinoortel ettevõtlikeks saada ja tänapäeva ühiskonna vajadustele vastavalt arendada.“

Paljude ENTRUM programmi mentorite sõnul on nende motivatsiooniks noorte juhendamise ja nõustamise juures just soov murda noorte eelarvamusi ning aidata kaasa nende endi eduteekonna alustamisele.

ENTRUM mentori, IN Consulting OÜ partner ja ärikonsultant Imre Toodu usub, et ettevõtlikkus ei teki iseenesest üleöö, see areneb vabas keskkonnas, vaja on julgustada inimesi oma ideed läbi mõtlema ja edulootuse korral ellu viima. „Noored on vastuvõtlikud ja neis on tegutsemistahet ning hea nõuanne aitab neil ehk õppida oma mõtteid läbi analüüsima ja nutikalt/kestvalt ellu viima.“ Toodu leiab, et Eesti vajab rohkem ettevõtlikke inimesi, kes on julged, positiivsed ja tahavad midagi vajalikku korda saata ning ENTRUM annab võimaluse tegusatele inimestele anda oma panus, et Eesti majandus ja ühiskonna areng ei seisaks noorte ettevõtlikkuse taga.

Möödunud laupäeval toimus Tallinnas suurejooneline ENTRUM mentorite päev, mille raames tutvustati mentoritele programmi loogikat ja sisu. Esimest korda kohtuvad mentorid programmi noortega 17. oktoobril Pärnu Kontserdimajas toimuval ENTRUM avasessioonil „Algatan julgelt!“.

Seitse kuud vältava ENTRUM programmi jooksul õpivad ligi 500 Hiiumaa, Saaremaa, Pärnumaa ja Viljandimaa noort, mida tähendab olla oma ideed toestades iseseisev, algatusvõimeline ja vastutustundlik. Igal idee meeskonnal on abiks personaalsed mentorid, maakondlikud arenduskeskused ja kohalikud noortekeskused.

Uuri, kes on selle aasta mentorid siit.

Seotud uudised

Eesti Kaubandus-Tööstuskojas toimus 14. märtsil noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ algatamisele pühendatud üritus, mille raames ettevõtmise asutajad arutlesid unistuste elluviimise, ettevõtlikkuse ning noorte toetamise teemadel

15. March 2012

Vestlusringi järel allkirjastasid „Unistused ellu!“ asutamistahvli majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning „Unistused ellu!“ võrgustiku asutajad Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink,…

Bright Minds aitab koolinoortel 5 maakonnas oma äriideid arendada

28. January 2016

Mullu novembris käivitus Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory ning Swedbanki koostöös koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds, et julgustada ja toetada noori oma ideid ellu viima. Käesoleval õppeaastal…

Tallinna noored saavad kandideerida ettevõtlikkuse programmi

6. September 2016

Täna, 6. septembril kuulutas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet välja tööhõive ja ettevõtlikkuse programmi konkursi, kuhu on oodatud kandideerima noored vanuses 16–26. Noored saavad programmis osaleda arendavatel koolitustel ja…