Tere tulemast, Aru Grupp AS!

Riikide ja rahvaste arenguvõimalused on seotud ühiskonnale vajaliku ressursi olemasoluga. Erinevatel arengufoorumitel on palju räägitud Eesti võimalustest püsida ja edeneda. Enamik arutlejaid on ühel meelel, et meie võimalus on loodusressursside ja suure siseturu puudumine asendada maailmatasemel ekspordivõimeliste teadmiste ja oskustega. Tänane inimkond vajab järjest enam tehnilisi lahendusi. Et tippu jõuda, tuleb alustada varakult.

Kadrina Keskkoolis käivitati koostöös Aru Grupp AS-ga 2005. aastal valikaine „Ärijuhtimine ja tehnoloogia alused”, mille raames gümnaasiumi õpilased saavad põhjaliku ettevalmistuse programmjoonestamises, samuti baasteadmised erinevatest inseneri- ja ettevõtlusvaldkonda puudutavatest distsipliinidest. Et koolitustaset tipptasemel hoida, propageerida laiemalt insenergraafika oskusi ja seeläbi tehnilist haridust Eesti noorte hulgas, kutsuti ellu võistlus CADrina. Üritus on planeeritud iga–aastasena. Tudengid ja koolinoored võistlevad programmjoonestamises. Vajalik on nii konkreetne CAD programmide kasutusoskus kui ka insenerlik loovus. Esimene võistlus „CADrina 2010”  toimus 05. märtsil 2010, kus osalesid Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Kadrina Keskkooli võistkonnad. Selle aastane CADrina üritus toimub 23. novemberil 2012. Siis võistlevad omavahel Kadrina Keskkool, TTÜ, TTÜ Virumaa Kolledž, Tallinna Tehnikakõrgkool ja Salpause Koolituskeskus Soomest.

Seotud uudised

Programmjoonestamise võistlus CADrina

29. October 2013

Sel aastal korraldatakse juba neljandat korda Kadrina Keskkoolis arvutijoonestamise võistlust CADrina. CADrina 2013 teema on jalgratta projekteerimine. Võistluse lõppvoor toimub 29. novembril ja patroon on Eesti kosmoseprogrammi eestvedaja…

Tere tulemast, Viru Keemia Grupp AS!

5. November 2012

Viru Keemia Grupp on Eesti erakapitalil põhinev riigi suurim põlevkivitöötlemisettevõte, mis paikneb Ida-Virumaal. Ettevõtte roll lisaks tööstuse arendamisele on Ida-Viru regiooni toetamine ja tutvustamine. Nii ongi ettevõte iseseisvalt…

Tere tulemast, Tallink Grupp AS!

26. September 2012

AS Tallink Grupp usub oma senisele kogemusele toetudes koostegemise jõusse. Nõnda soovib ettevõte olla kursis erinevate initsiatiivide ja projektidega, et võimalusel kaasa lüüa. Lisaks koostööle loodus- ja merekeskkonna…