Eesti Kaubandus-Tööstuskojas toimus 14. märtsil noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ algatamisele pühendatud üritus, mille raames ettevõtmise asutajad arutlesid unistuste elluviimise, ettevõtlikkuse ning noorte toetamise teemadel

Vestlusringi järel allkirjastasid „Unistused ellu!“ asutamistahvli majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning „Unistused ellu!“ võrgustiku asutajad Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink, Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe, Swedbanki ettevõtete panganduse juht Robert Kitt, Silberauto juhatuse esimees Väino Kaldoja, Ida-Virumaa Ettevõtluskeskuse juhataja Kadri Jalonen ja Jõhvi Kontserdimaja direktor Piia Tamm.

Lisaks anti tseremoonial üle ka partnertunnistused esimestena võrgustikuga liitunud ettevõtetele ja organisatsioonidele. Võrgustikuga on juba liitunud City Motors AS, Briti Nõukogu, AS SEB Pank, AS A. Le Coq, AS Tallinna Vesi, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, AS BIT, G4S Eesti AS, Microsoft Eesti, SA Viljandimaa Loomeinkubaatorid, Sorainen, Realister OÜ, GKR Invest OÜ, Coca-Cola Hellenic AS, Teater Vanemuine, SA Tallinna Teaduspark Tehnopol. 

Kohal olid ka tublid ja andekad noored, kes rääkisid ja näitasid, millised on nende täitunud ja veel täitumata unistused. 

„Töökohad ja töösisu jäävadki kiiresti muutuma,“ rääkis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. „Sellepärast on järjest enam oluline iga inimese ettevõtlik eluhoiak. Ettevõtlikkus pole tähtis ainult erasektoris. Ettevõtlikud inimesed saavad hakkama nii enda kui ka kogukonna elu korraldamisega. Lihtne on viriseda, aga see ei vii edasi. Tuleb osata ja tahta edasi minna ka siis, kui lihtsam on paigale jääda,“ lisas Luman. 

Koostöövõrgustiku ühe asutaja, Sampo Panga tegevjuhi Aivar Rehe sõnul on ettevõtjad need, kes peavad andma noortele „kütuse“ ettevõtlikkuseks. Paneeldiskussioonis osalenud Ida-Virumaa Ettevõtluskeskuse juhataja Kadri Jalonen rõhutas aga, et võrgustiku ning laiemalt ettevõtlikkuse soodustamise eesmärgiks ongi aidata noortel õppetööd reaalse eluga seostada.

Võrgustiku eesmärk on jagada ja saada infot noortele suunatud toetustegevustest, milleks võivad olla nii teadmiste ja oskuste jagamine, rahaline toetus kui teised panustamise viisid. Ühistegevuse südameks saab veebipõhine andmebaas www.unistusedellu.ee

Võrgustikuga on oodatud liituma kõik Eesti ettevõtted ja organisatsioonid. Võrgustiku tegevust koordineerib Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Täiendav info:
Tiia Randma
Haridusnõunik
Tel: 604 0065; 510 7700
E-post: tiia@koda.ee

 

Arutelus osalevad vasakult: Kadri Jalonen Ida-Viru Ettevõtluskeskusest, Aivar Rehe Sampo Pangast, Piia Tamm Jõhvi Kontserdimajast, Margus Rink Eesti Energiast, Juhan Parts Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Toomas Luman Eesti Kaubandus- Tööstuskojast ja Robert Kitt Swedpankist. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Arutelus osalevad vasakult: Kadri Jalonen Ida-Viru Ettevõtluskeskusest, Aivar Rehe Sampo Pangast, Piia Tamm Jõhvi Kontserdimajast, Margus Rink Eesti Energiast, Juhan Parts Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Toomas Luman Eesti Kaubandus- Tööstuskojast ja Robert Kitt Swedbankist. Päeva juhib teleajakirjanik Urmas Vaino.  Foto: Heiki Rebane / BNS

Toomas Luman Eesti Kaubandus- ja tööstuskojast vastab küsimustele. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

 Toomas Luman Eesti Kaubandus- ja tööstuskojast vastab küsimustele. Foto: Heiki Rebane / BNS
 

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts paremal vastab küsimustele, teda kuulab Eesti Energiast Margus Rink. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts paremal vastab küsimustele, teda kuulab Eesti Energiast Margus Rink. Foto: Heiki Rebane / BNS
 

Ida- Viru Ettevõtluskeskuse töötaja Kadri Jalonen vastab küsimustele. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Ida- Viru Ettevõtluskeskuse töötaja Kadri Jalonen vastab küsimustele.  Foto: Heiki Rebane / BNS
 

Margus Rink Eesti Energiast vastab küsimustele. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Margus Rink Eesti Energiast vastab küsimustele. Foto: Heiki Rebane / BNS

Robert Kitt Swedbankist vastab küsimustele. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Robert Kitt Swedbankist vastab küsimustele. Foto: Heiki Rebane / BNS

Aivar Rehe Sampo Pangast vastab küsimustele. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Aivar Rehe Sampo Pangast vastab küsimustele. Foto: Heiki Rebane / BNS
 

 Piia Tamm vasakul Jõhvi Kontserdimajast vastab küsimustele, teda kuulab Margus Rink Eesti Energiast. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Piia Tamm vasakul Jõhvi Kontserdimajast vastab küsimustele, teda kuulab Margus Rink Eesti Energiast. Foto: Heiki Rebane / BNS

Toomas Luman Eesti Kaubandus- ja tööstuskojast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Toomas Luman Eesti Kaubandus-Tööstuskojast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja.  Foto: Heiki Rebane / BNS

Aivar Rehe Sampo Pangast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Aivar Rehe Sampo Pangast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja.  Foto: Heiki Rebane / BNS
 

Silberauto suuromanik Väino Kaldoja kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Silberauto suuromanik Väino Kaldoja kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Foto: Heiki Rebane / BNS
 

Piia Tamm Jõhvi Kontserdimajast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku "Unistused ellu!" avamisüritus kolmapäeval, 14. märtsil Tallinnas, Kaubandus-tööstuskojas. Foto: Heiki Rebane / BNS

Piia Tamm Jõhvi Kontserdimajast kirjutab "Unistused ellu!" asutamistahvlile allkirja. Foto: Heiki Rebane / BNS

Seotud uudised

Toimus konverents “Talendid tuleviku teenistuses”

13. January 2014

9.-10. jaanuaril toimus Tartus kolmas konverents sarjast "Talendid tuleviku teenistuses". Konverentsi korraldas Tartu Ülikooli Teaduskool ning ühtlasi tähistati ka Eesti olümpiaadide 60. aastapäeva.  "Unistused ellu!" võrgustiku asutaja Tiia…