Koolinoorte äriideede konkursi Bright Minds 52 põnevat ideed vallutavad Eesti

TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli ja Swedbanki koostöös korraldatavale koolinoorte äriideede konkursile Bright Minds saatis oma äriidee ligi 200 koolinoort üle Eesti, võistluse auhinnafondiks on 10 000 eurot.

Noortemeeskonnad esitasid 52 ideed, mis on leidlikud, tähelepanelikud ümbritseva suhtes ja täis tahet nii endi kui ka teiste inimeste elu paremaks muuta.

TTÜ innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul on selle hooaja ideedes näha oluliselt julgemat tehnoloogia rakendamist kui möödunud aastal. „Tänavu esitatud ideedes oli olulisel kohal infotehnoloogia ja materjaliteadus ning ideid jagub mobiilirakendustest masseerivate patjade ja madratsiteni kui isesoojeneva võinoani. Erakordne, kui leidlike lahenduste peale suudavad noored tulla ja mitmedki meeskonnad teevad tudengite ideedele ära.“

Sarnaselt eelmisele hooajale on palju ideid, mis keskenduvad sealhulgas ka kogukondlikele probleemidele. Näiteks on kohalikud noored tulnud ideele avada Pärnu Vallikäärus puldiga juhitavate mudelpaatide laenutus, mis pakuks linnas tegevust nii noortele kui vanadele. Lahendusi leidub ka probleemidele – kuhu jätta puhkuse ajaks oma lemmikloom või kuidas muuta pargitoolid kuivaks pärast vihmasadu. Põnevaid ideid jätkub ka õppetöö, spordi ja noorte tööotsingu valdkondades.

Swedbank ettevõtete panganduse juhi ja Bright Minds žürii esimehe Tauno Vanaselja sõnul ootab ta põnevusega finaalüritust, et noori oma ideid ka esitlemas näha. „Juba esimene aasta pakkus rõõmu nii noorte ideede sisu kui ka ülesastumise julguse poolest. Sellel aastal finaali pürgivate osalejate hulk lubab aga veelgi tugevamat lõppvõistlust. Meil jääb mentorite-hindajatena üle vaid tulevast ettevõtjate järelkasvu tunnustada ja innustada kõiki oma ideid ka päriselt teostama. Iga katsetus on õppetund, iga õppetund on kogemus. Julgus katsetada viib järgmiste ettevõtmiste, uuenduslike lahenduste ja uute ettevõtete sünnile!“

Koolinoorte äriideede konkursi Bright Mindsi teine hooaeg algas eelmise aasta novembris, neli kuud kestis koolitusprogramm viies sihtmaakonnas: Hiiu-, Pärnu-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Ida-Virumaal. Koolitustel olid osalemas noored ka teistest maakondadest. Programmis kokku osales ligi 300 koolinoort. Noori toetasid õpetajad ja mentorid, kelleks olid nii kohalikud ettevõtjad kui ka Swedbanki töötajad üle Eesti ja Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud.

  1. aprillil kuulutatakse välja 20 finaali pääsenud meeskonda. Finaalüritusel 21. aprillil saavad meeskonnad oma ideid esitleda žüriile. Parimaid meeskondi ja õpetajaid tunnustatakse rahapreemiaga ja viiakse ühisele auhinnareisile Rootsi.

Konkurssi toetavad lisaks Swedbankile ka Euroopa Sotsiaalfond, Tallinna Ettevõtlusamet, Lux Express ja Veebimajutus.ee. Koolituspäevi aitavad teostada maakondlikud ettevõtlus- ja arenduskeskused.

Lisainfo:
Gerli Selge
Tel: 620 3612
E-post: gerli.selge@ttu.ee

Seotud uudised

Bright Minds aitab koolinoortel 5 maakonnas oma äriideid arendada

28. January 2016

Mullu novembris käivitus Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory ning Swedbanki koostöös koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds, et julgustada ja toetada noori oma ideid ellu viima. Käesoleval õppeaastal…

Põhja-Eesti noored algatasid 171 ettevõtlikku ideed

26. November 2013

Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursiga ENTRUM liitunud Põhja-Eesti noored algatasid tänavu rekordilised 171 ettevõtlikku ideed, mida nad asuvad järgneva viie kuu jooksul inkubatsiooniprogrammis arendama, lootuses võita…