Noorteagentuur kutsub osalema Noorsootöö disainilaborisse 2017

Mis on ühist noorsootöötajal ja disaineril?

Miks on aeg-ajalt oluline panna jalga kellegi teise kingad ja külastada kommitootjaid?

Ja miks on oluline alustada iga uut projekti küsimusega – kellele ja miks seda vaja on?

Seisame sageli olukorras, kus soovime olemasolevatele probleemidele koos partnerite, noorte või võrgustike liikmetega otsida häid, nutikaid ja toimivaid lahendusi. Disainilabor on viie päevane praktiline koolitusprogramm, kus uurime disainiprotsessi rakendamise võimalusi probleemide märkamisel ja lahenduste loomisel. Teeme oma loovat enesekindlust lihvides läbi disainiprotsessi etapid – õpime kaardistama probleeme, läbi viima uurimustööd, kasutama erinevaid ajurünnaku meetodeid ideede arendamiseks, looma ja esitlema prototüüpe, andma toetavat tagasisidet. Toetume Taani organisatsiooni INDEX poolt väljatöötatud praktilisele disainikompassile, mida muuhulgas rakendavad õpetajad ja õpilased Taani ja Rootsi koolides.

Labor avab uksed kolmel korral:

I moodul 6.-7. märts (Tallinn),

II moodul 1. aprill (Tallinn, inglise keeles),

III moodul 25.-26. aprill (Tartu).

Disainilaborisse ootatakse noorteorganisatsioonide juhte ja noorsootöötajaid ning eriti soovituslik on tandemina osalemine.

Kuna tegemist on loova praktilise protsessiga meeskonnas, siis on oluline sinu osalus kõikidel kohtumistel.

Disainilaboris osalemine on osalejate jaoks tasuta (programm, toitlustus, majutus), kuid osalejatelt (või nende tööandjatelt) eeldatakse transpordikulude katmist toimumispaika ja tagasi.

Laboris juhendab Piret Jeedas: õpidisainer, kaasamispraktik ja loovprotsesside juhendaja, kes on kümmekond aastat panustanud noortevaldkonna koolitustegevustesse. Näiteid ja inspiratsiooni Iirimaalt vahendab John Bamber (University of Glasgow).

Lisainfo  Noorteagentuuri kodulehelt

Seotud uudised

SEB pank kutsub osalema Ajujahil

28. september 2016

Oktoobri alguses stardib Eesti suurima äriideede konkursi Ajujahi kümnes ehk juubelihooaeg. See on märkimisväärne sündmus ka SEB panga jaoks, kuna oleme Ajujahi konkursi juures olnud selle sünnist peale.…