Aasta ettevõtlusõpetaja 2015 on Krista Savitsch ja JA Eesti aasta mentor 2015 on Kari Maripuu

19. mail õpilasfirmade vastuvõtul Stenbocki majas andis peaminister Taavi Rõivas üle aukirjad Aasta ettevõtlusõpetajale 2015 ja JA Eesti aasta mentorile 2015.

Aasta ettevõtlusõpetajaks 2015 nimetati õpetaja Krista Savitsch, kes tegi 2014/15 õppeaastal Tabasalu Ühisgümnaasiumis ajalugu, juhendades kooli esimest minifirmat J.B.A.A. Minifirma J.B.A.A kuulutati tänavu aasta parimaks minifirmaks.

Krista innustusel on Tabasalu Ühisgümnaasiumi 8.-9. klassi õpilased aktiivselt osa võtnud JA ettevõtlusmängust Creatlon ja seda juba mitmel aastal. Tänavu osales Tabasalu koolist mängus tervelt kolm tiimi, millegi pälviti ka Eesti kreatleedirikkaima kooli tiitel. Creatloni tiim The Business Girls oli sel aastal üks kolmest Eesti parimaks tunnistatud võistkonnast.


Aasta ettevõtlusõpetaja 2015 – Krista Savitsch

Koolis on Krista organiseerinud mitmeid ettevõtlusele ärgitavaid üritusi nagu jõululaat, Tagasi kooli päev ja ettevõtluspäev. Ta on innustav ja motiveerib oma õpilasi alati saavutama enamat.

Õppetöösse kaasab ta aktiivselt mentoreid ja ettevõtjaid ning viib õpilased koolist ettevõtlusmaailma. Ta on otsinud ja leidnud enda tegevusele toetajaid ettevõtjate hulgast. Just Krista kaasas minifirma juhendamisse mentori Kari Maripuu, kes võttis oma tööd nii südamega, et pälvis aasta parima mentori tiitli.

JA Eesti aasta mentor 2015 Kari Maripuu aitas minifirmal J.B.A.A tippu tõusta. Tema abi ja soovitused olid kasuks nii minifirma igapäevases tegevuses ja tootearenduses kui ka valmistumisel laatadeks ja võistluseks.

Lisaks mentorlusele pidas Kari ka erinevaid ettevõtlusteemalisi innustavaid loenguid algklasside ja põhikooliõpilastele, aitas korraldada Tabasalu Ühisgümnaasiumi ettevõtluspäeva ja organiseeris õpilaste külaskäigu ettevõttesse. Ta on ainulaadne ja ääretult abivalmis inimene, kes suunab ja toetab oma arvamust peale surumata, aidates noortel oma unistused teoks teha!

Krista Savitschi ja Kari Maripuu esitasid aasta parima tiitlitele nende õpilased.


JA Eesti aasta mentor 2015 – Kari Maripuu

Seotud uudised

Esimest korda selgus Eesti parim minifirma – põhikooli õpilasfirma

24. aprill 2015

Aprillis korraldas Junior Achievement Eesti koos EBS Gümnaasiumiga esimest korda minifirmade võistluse. Minifirma on õpilasfirmale sarnane praktiline ettevõtlusõppeprogramm, mis on erinevalt õpilasfirmast suunatud põhikooli 7.-9. klassile, Programm on…