Koolivaheajal ehitati kolmes Eesti koolis tuulegeneraatoreid

Swedbanki toetusel toimusid koolivaheajal, 21.–22.10 üleriigilised tehnoloogiapäevad, mille teemaks oli seekord „Roheline energia – tuuleenergia“. Tallinna Reaalkoolis, Tartu Kivilinna Koolis ja Narva Keeltelütseumis toimunud üritusel osales kokku 110 õpilast 7.-9. klassist.

Tehnoloogia vastu huvi äratada sooviva ürituse eesmärgiks oli seekord õpilastele tutvustada elektri tootmise võimalusi ja lasta neil ise valmistada keskkonnasõbralik tuulegeneraatori mudel. Seejuures pidid õpilased proovima, millise jõuülekande ning tiivikuga on võimalik kõige rohkem elektrit toota, ning oluline oli ka mudeli hea disain.

„Üritus koosnes teooriast ja praktikast,“ selgitas tehnoloogiapäevi läbiviinud õpetaja Janar Soidla. „Esimesel päeval kuulasid õpilased Aare Baumeri loengut elektri tootmise kohta. Seejärel jaotati õpilased viie liikmelisteks meeskondadeks, jaotati kätte tööülesanne ning asuti tegelema tuulegeneraatori kavandamise ja valmistamisega.“

„Teine päev algas innustava tutvustusega start-up ettevõttelt Lingvist, mis on tuule tiibadesse saanud Swedbanki asutatud stardirahastu Prototroni abiga,“ selgitas Soidla. „Seejärel jätkasid õpilased tuulegeneraatorite valmistamise ja katsetamistega. Päeva lõpus tegid meeskonnad oma tööde kohta ettekande ja näitasid, kui palju suudavad nende valmistatud generaatorid elektrit toota ning mitu minutit suudab pirn põleda, kui generaator tootis elektrit 1 minut. Peale žürii poolt antud hindeid kuulutati välja esikoht, kelleks osutus meeskond Propeller.“

 Tehnoloogiapäevade toimumisele aitasid kaasa Swedbank ja Eesti Energia.

Seotud uudised

850 külalisõpetajat rääkis koolis oma karjäärist

26. April 2017

Tagasi Kooli karjäärikuu inspireeris tänavu 850 inimest koolides oma lugu jagama. 2017. aasta veebruarist märtsini toimunud karjäärikuu raames jõudis tänu külalisõpetajatele, koolidele, õpetajatele ja organisatsioonidele jõudsid erinevad lood…

17. novembril toimus kahekümnes üleriigiline töövarjupäev

30. November 2016

Eesti suurim ettevõtlushariduse pakkuja JA Eesti korraldas 17. novembril koostöös JA Alumni Estoniaga kahekümnendat korda töövarjupäeva Eesti gümnaasiumiõpilastele. Päeva jooksul varjutas oma ala spetsialiste ligi 3000 noort üle…