Parimad ettevõtluse edendajad on startup Wise Guys ning Narva Logistika- ja Tööstuspark

Parimad ettevõtluse edendajad on startup Wise Guys ja Narva Logistika- ja Tööstuspark, selgus 2. aprillil Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis toimunud konkursi „Tunnusta ettevõtluse edendajat“ finaalis.

Žürii esimehe, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede sõnul on Eesti edu võti ettevõtlus ja eksport. „Kõik viis finaali jõudnud projekti on aidanud ettevõtjatel teha selliseid tooteid ja teenuseid, mis põhinevad nutikusel, mitte odavusel, kaasates seejuures nii avaliku sektori kui ka erakapitali,“ ütles Reede.

Startup Wise Guys tõusis teiste projektide seas esile rahvusvahelise haarde ja selge fookusega naisettevõtlusele ning ärilt ärile mudelile, mis eristab teda teiste omataoliste ettevõtmiste seas maailmas.

Narva Logistika- ja Tööstuspargi puhul tõstis žürii esile läbimõeldud terviklahendust, era- ja avaliku sektori vahendite kaasamist ja piirkonna eripära oskuslikku kasutamist.

Konkursi finaali jõudsid veel projektid Protoron (esitaja Tallinna Teaduspark Tehnopol), Summer of Startups (esitaja MTÜ Startup Garage) ja Tartu Loomemajanduskeskus kui alustavate loomeettevõtete kasvukeskkond (esitaja Tartu Loomemajanduskeskus).

Konkursi „Tunnusta ettevõtluse edendajat” eesmärk on välja selgitada, tunnustada ja üldsusele tutvustada Eesti parimaid ettevõtluse edendamist toetavaid algatusi. Tegemist on ühtlasi Eesti eelvooruga üleeuroopalisele konkursile „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2014“, mille võitjad kuulutatakse välja oktoobrikuus Napolis.

Eelmisel aastal võitsid Eesti konkursi Lääne-Harju ettevõtlusinkubaator ja Tudengisatelliidi programm. Varasemalt on võitnud näiteks Entrum, Äriregisti ettevõtjaportaal, e-majandusaasta aruanne, veebikeskkond TestMarket.eu, Ajujaht jt. Konkurss toimus juba kaheksandat aastat järjest.

Konkursiga otsiti projekte, mis toetavad ettevõtlusvaimu edendamist, ettevõtlusalastesse oskustesse investeerimist, ettevõtluskeskkonna parandamist, ettevõtluse rahvusvahelistumist, roheliste turgude ja ressursside kasutamise arengut või vastutustundlikku ja kaasavat ettevõtlust.

Osaleda said kõik Eesti valitsus- ja omavalitsusasutused koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioonid, haridus- ja noorteorganisatsioonid ning samuti kõik institutsioonid, sihtasutused ja mittetulundusühendused. Era- ja kolmandast sektorist oodati konkursile algatusi, mille puhul oli toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Žüriisse kuulusid: Kaupo Reede (esimees, MKM), Mait Palts (Kaubandus-Tööstuskoda), Tiit Elenurm (EBS), Aivar Roop (EAS), Kaia Sarnet (Siseministeerium).

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi pressiteade 02.04.14

Seotud uudised