„Unistused ellu!“ võrgustiku liige küsitles Teeviidal noori

Koostöövõrgustiku partner Realister OÜ oli Teeviidal „Unistused ellu!“ messiboksi külastavate noorte jaoks kokku pannud huvitava küsimustiku, mida ettevõtlikud noored usinasti täitsid.

Küsitlusele vastajaid oli kokku 135 noort, kellest 78% olid naised. Küsimusele „Nimeta kõige ettevõtlikum tegu, mis Sa oled teinud“  tuli palju põnevaid vastuseid. Näiteks leidus mitmeid noori, kes olid eelmisel õppeaastal osalenud õpilasfirmade programmis. Samuti oli põnev teada saada, et noored on väga mitmekülgsed ja osavõtlikud – küll leidus neid, kes olid käinud juba vahetusõpilasena välismaal, korraldanud lastelaagreid, viinud läbi korjandusi koerte varjupaiga või skatepargi toetuseks, teinud vabatahtlikku tööd ürituste korraldamisel  ja palju muud.

Ettevõtlike noorte küsitlus näitas, et 44% vastajatest olid endale konkreetse kooli edasiõpingute jaoks juba välja valinud enne Teeviidale tulekut. 58% olid otsustanud, et soovivad õpinguid jätkata kas ülikoolis või välismaal.

Küsitlusest tuli välja, et 95% vastajatest kasutavad sotsiaalvõrgustikku Facebook, neist 30% veedavad Facebookis iga päev lausa mitu tundi ning 59% kiikavad sinna vähemalt korra päevas. Kuid kas ennast ettevõtlikuks pidav noor ka muuseumeid või teatreid külastab? Kahjuks selgus, et 41% vastajatest külastab muuseumeid vaid üks kord aastas ning 26% ei külasta üldse. Teatri puhul olid tulemused veidi positiivsemad.

Küsimusele „Kes on lasteombudsman?“ oskas vastata vaid 15% noortest, samas küsimus „Kuhu pöörduda, kui Sul on kaebusi teisest riigist ostetud kauba kohta?“ oskasid vastajad juba rohkem erinevaid variante välja tuua. Küsimusi oli veel telefonide, veeohutuse, eeskujude jm teemadel.

Täpsemat infot küsitluse tulemuste kohta jagab hea meelega OÜ Realister (Valemivihikud) projektijuht Eve Raag (eve@realister.ee), kes Teeviidal ise aktiivselt noortega suhtles.  „Noorte seas olemine ja nendega suhtlemine tulevikuplaanide osas, annab alati energiat ja uusi ideid. Loodetavasti on järgmistel üritustel veel rohkem koostöövõrgustiku partnereid, kes tahaksid ka ise noortega vestelda,“ lisas ettevõtlik ja särasilmne Eve.

Kohtumiseni uutel üritustel!

Seotud uudised

Eesti Kaubandus-Tööstuskojas toimus 14. märtsil noori toetavate ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ algatamisele pühendatud üritus, mille raames ettevõtmise asutajad arutlesid unistuste elluviimise, ettevõtlikkuse ning noorte toetamise teemadel

15. märts 2012

Vestlusringi järel allkirjastasid „Unistused ellu!“ asutamistahvli majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning „Unistused ellu!“ võrgustiku asutajad Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink,…

“Unistused ellu!” võrgustiku toetajate koosolek

16. aprill 2013

28. märtsil arutasime asutajate ja toetajatega võrgustiku 2013. aasta tegevusplaani ja eelarvet. Pidasime nõu Danske Bank’i, Eesti Energia, Silberauto ja Swedbank’i esindajatega, mida sel aastal on kindlasti vajalik…

Tere tulemast võrgustiku sajas liige, Ragn-Sells AS!

16. aprill 2013

Ragn-Sells lööb noorte ettevõtlikkuse toetamisel kaasa kahel rindel. Nad on ühed "Noored kooli" toetajad ja seda juba projekti loomisest alates. "Noored kooli" projekti toel saavad värsked ülikooli lõpetanud,…